Paylaşım Türkiye
Adsense başvuru  212
Paylaşım Türkiye
Adsense başvuru  212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 Adsense başvuru

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hacker
Moderatör
Moderatör
hacker


uyarı yok
Mesaj Sayısı : 794
Kayıt tarihi : 10/03/10

Adsense başvuru  Empty
MesajKonu: Adsense başvuru    Adsense başvuru  EmptyÇarş. 21 Tem. - 19:36

Adsense başvuru
Google Adsense'ye başvurmaya sayfanın sağ üst tarafındaki Adsense Kutucuğuna tıklayarak başlayabilirsiniz.

Birçok kişi hazırladıkları web sitesi veya blog sayfası ne kadar güzel olursa olsun her zaman ellerinde nasıl bir potansiyel bulunduğunu bilemez. İster çok büyük zahmetlerle hazırlanmış isterse minimum çabayla oluşturulmuş olsun web siteleri para kazanmanın çok da zor olmayan yollarından biridir. Eğer siz de web sitenizden para kazanmayı hedefliyorsanız bunu yapabileceğiniz en kolay yollardan birisi reklam almaktır.

İnternette web sitelerine reklam veren birçok şirket mevcut. Bu şirketlerin tümü de farklı alternatif ve kulağa gerçekten hoş gelen seçeneklerle çıkıyor karşımıza. Fakat bunca şirketin sunduğu birçok farklı alternatif bu işten para kazanmak isteyen kullanıcılar için bir karmaşa oluşturmuyor da değil. Bu karmaşa içerisinde Google AdSense ise sitelerine reklam almak isteyen kullanıcılar için belki de en basit ve güvenilir çözüm yolu olarak ortaya çıkıyor. Google AdSense’in en büyük avantajlarından biri, internet ortamında son derece önemli olan güvenilirliğini ispat etmiş olması. Güvenilirlik sadece reklam alan kullanıcılar için değil, aynı zamanda alınan reklamları izleyen veya kullanacak olanlar için de son derece önemli ve alınacak sonuçlar için de belirleyici bir unsur. Google AdSense iki yönde hizmet veriyor. Bunlardan birincisi arama sonuçlarında verilen hizmetler ve diğeriyse içerik alanında verilen hizmetler. Bu yazımızda içerik alanını, yani web sitenizin içeriği içerisinde küçük metin reklamlarının yerleştirilmesi seçeneğini inceleyeceğiz. Google AdSense’in çalışma şekli çok basit bir ifadeyle web sitenize alacağınız reklamlara sitenizi ziyaret edenler tarafından tıklanması ve sizin de her bir tıklama için Google’dan bir ücret alacağınız anlamını taşıyor. Google Adsense’in güzel ve etkili yönlerinden birisiyse hedeflendirilmiş reklamlar sunuyor oluşu.“Hedeflendirilmiş reklamlar” ifadesiyle kastedilen web sitenizde görüntülenecek reklamların sitenizin içeriğiyle örtüşüyor olmasıdır. Bu sayede örneğin müzik hakkında bir web sitesi oluşturduysanız, sitenizde müzik sektöründen reklamların gösterileceğidir. Bu sayede reklamlar doğru hedefe ulaşabilir ve reklamın sitenizi ziyaret edenlerin ilgisini çekme şansı artar. AdSense tüm bunların yanında filtreler kullanmanıza olanak vererek sayfanızda görüntülenmesini istemeyeceğiniz içeriği engellemenize imkan sağlar. Bunun bir avantajı sitenizde görüntülenmesi uygun olmayacak reklamların engellenmesi ve ticari bir site işletiyorsanız rakiplerinizin reklamlarının görüntülenmesinin engellenmesidir.
Google AdSense’in bir başka güzel yanıysa raporlama araçlarının esnekliğidir. Bu raporlama araçları sayesinde hangi reklamların iş yaptıklarını kolayca tespit edebilirsiniz. Son olarak AdSense reklamlarını sitenizin stiline göre şekillendirebilmeniz, reklamların sitenizin güzel tasarımı içerisinde sırıtmasını engeller. Google AdSense programına kayıt olduktan sonra tek yapmanız gereken size verilecek kodları kopyalayıp web sitenizin istediğiniz bir alanına yapıştırmaktır. Bu işlemi yaptıktan sonra sırtınıza yaslanıp paraların gelişini seyredebilirsiniz. Google kazanç bakiyenizin 100 USD’yi geçmesinden sonra size her ay ödeme yapacaktır.
Üç basit adımda Google AdSense’e kaydolmak

1.Adım
Başvurmak için sayfanın en üstündeki kutucuğa tıklayın. Karşınıza çıkacak sayfada “Web sitenizin URL'si”, “Web sitenizin dili”, "Hesap türü" ve son olarak da "Ülke veya bölge" kısımlarını doldurun. Hesap türü için eğer 20’den fazla çalışanı olan bir şirketin sahibiyseniz “İş hesabı”, kişisel bir kullanıcı veya 20’den az çalışanı olan bir şirketin sahibiyseniz “Bireysel hesap” seçeneğini işaretlemelisiniz. "Hesap türü" ve "Ülke veya bölge" kısımlarını doğru olarak doldurmanız son derece önemli çünkü ileride bu kısımları değiştirme şansınız olmayacak. Geriye kişisel bilgilerinizi doldurmak kalıyor. Kişisel bilgilerinizi de doldurduktan sonra “Bilgileri Gönder” düğmesine tıklayın.



2.Adım
Yeni açılacak sayfada verdiğiniz bilgileri kontrol edin. “Sizi hangisi en iyi tarif ediyor?” sorusuna Google hizmetleriyle kullandığınız bir e-posta adresi varsa ilk seçenekle yoksa ikinci seçenekle cevap verin. İkinci şıkkı seçerseniz sizden bir e-posta adresi ve şifre yaratmanız istenecektir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra “Devam et” düğmesine tıklayın. İlk soruda ilk şıkkı işaretlediyseniz size mevcut Google hesabınızın AdSense için kullanılmasını isteyip istemediğiniz sorulacaktır. İstiyorsanız yine ilk şıkkı seçin ve açılacak kutuya Google hesabınızın bilgilerini girin ve “Devam et” düğmesine tıklayın. İstemiyorsanız ikinci şıkkı seçerek yeni bir giriş adı ve şifre seçin ve “Devam et” düğmesine tıklayın.

3.Adım
Bu aşamadan sonra Google 2 veya max.10 gün içerisinde başvurunuzu inceleyip, başvurunuzun onaylanmasının ardından size bir e-posta gönderecektir. Bu e- postada yer alan linke tıklayarak yeni açılacak sayfada kullanıcı adınızla parolanızı girin ve kullanıcı sözleşmesini okuduktan sonra onaylamak için “Kabul ediyorum” düğmesine basın. Tüm bunlardan sonra geriye artık alacağınız reklamları web sitenize yerleştirmek kalıyor. Yazımızın geri kalanında bu işi 10 adımda nasıl yapabileceğinizi açıklıyoruz

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Adsense başvuru
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Adsense soru-cevap
» Arama için adsense
» Google Adsense'e Başvurmadan Önce
» Adsense ipuçları
» Google Adsense

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Webmasterler İçin :: Web Siteniz İçin Önemli Konular-
Buraya geçin: