Paylaşım Türkiye
İltihaplı Eklem Romatizması 212
Paylaşım Türkiye
İltihaplı Eklem Romatizması 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 İltihaplı Eklem Romatizması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
haso
Yetkingrafiker
haso


BANLANDI
Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 02/08/10

Kişi sayfası
Altın Altın: 0
Para Para: 0

İltihaplı Eklem Romatizması Empty
MesajKonu: İltihaplı Eklem Romatizması   İltihaplı Eklem Romatizması EmptySalı 10 Ağus. - 7:22

Bağışıklık sistemi zayıflığı, iltihaplanma, alerji, kanda
pıhtılaşma sorunları (hemofili) ve gut hastalığı nedeniyle meydana
gelir.

Hastalık belirtileri arasında gece ve istirahat halinde ağrı, sabahları eklemde sertlik, kızartı, şişme görülebilir.

Bitkisel ilaçlar kanlanmayı artırarak dokuları besler, iltihaplanmayı önleyici ve ağrı dindirici olarak etki ederler.

Hastalığın başlangıcında bitkisel ilaçlarla tedavi iyileşmeyi
hızlandırır. İlerlemiş hastalıklarda bitkisel ilaçlar destek tedavi
olarak uygulanır, tedavi süresinin uzatılması gerekir (4-8 hafta).

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için sarımsak ve çörekotu
kullanılır. Tarif edildiği şekilde sarımsak 3 ay, çörekotu 8-10 ay
kullanılır. Çörekotu kullanım süresinin uzatılması ilave faydalar
sağlar.

Dahilen Kullanılan Bitkisel İlaçlar:

Altınbaşak otu: İltihaplanmayı önler, mikrop öldürücü etkisi vardır.
İnce kıyılmış 2 çay kaşığı ot fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su
ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek
içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 3 defa içilir.

Huşağacı yaprağı: Vücuttan
su atılmasını sağlar. Kullanım süresince günde 2-3 litre su
içilmelidir. İnce kıyılmış 1 yemek kaşığı yaprak fincana konur, üzerine
150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika
demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa
içilir.
Isırganotu ve söğüt kabuğu ile birlikte kullanılarak etki hızlandırılabilir.

Isırganotu ve yaprağı: Vücuttan su atılmasını sağlar (iltihaplanmayı önleyici ve bağışıklık sistemini destekleyici etki beklenir).
Huşağacı yaprağı ile birlikte kullanılabilir. Kullanım süresince günde
2-3 litre su içilmelidir. Kıyılmış 2-3 çay kaşığı ot fincana konur,
üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, 10 dakika demlenir, süzülerek
içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 2-3 defa içilebilir.

Kavak tomurcuğu: Mikrop öldürücüdür, yaraların iyileşmesini hızlandırır. Altınbaşak otu ile birlikte kullanılması etkiyi artırır.
İnce kıyılmış 2 çay kaşığı tomurcuk fincana konur, üzerine 150 ml kaynar
su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir,
süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 3 defa içilebilir.

Söğüt kabuğu: İltihaplanmayı önler, ateşi düşürür ve ağrı dindiricidir.
İnce kıyılmış 1 çay kaşığı kabuk, fincana konur, üzerine 150 ml kaynar
su ilave edilir, 15-20 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze
hazırlanarak günde 2-3 defa mümkün olduğunca sıcak olarak içilir.
Meyankökü ve civanperçemi ile birlikte kullanılabilir. Terletici mürver
çiçeği ve ıhlamur ile birlikte kullanılması etkiyi artırır.

Haricen Kullanılan Bitkisel İlaçlar:

Dağtütünü çiçeği: İltihaplanmayı önler, mikrop öldürücü ve ağrı dindiricidir.
Kıyılmış 1 çay kaşığı çiçek fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su
ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletilir, süzülür.
Sulu kısıma sargı bezi batırılarak ilgili bölgeye sarılır, sargı günde
3-4 defa aynı şekilde tekrarlanır.
Hazır merhem veya yağdaki ürünleri kullanılabilir. Papatya çiçeği,
ökaliptüs esansı ve ada çayı ile birlikte haricen uygulanarak etkisi
artırılabilir.

Kâfur: Dokuların kanlanmasını artırarak beslenmesini destekler
% 10-20 oranında kâfur ihtiva eden merhem şeklindeki hazır ürünleri ilgili bölgeye sürülüp ovularak kullanılır.

Tıbbi karakafes otu, kökü ve yaprağı:
İltihaplanmayı önler, mantar öldürücüdür, dokuları geliştirir. Hazır
merhem şeklindeki ürünleri kullanılır. Papatya çiçeği ile birlikte
kullanılması etkiyi artırır.




Sarımsak: Günde
4 gr sarımsak ( Diş), bir defada 1 gr olmak üzere 4 defada yenir.
Sarımsak havanda dövüldükten sonra, 4-5 dakika havanda bekletilir,
yoğurda veya yemeğe katılarak yenir.
Sarımsak kokusunu bastırmak için maydanoz yenir, kakule çiğnenir, naneli
sakız veya şeker kullanılır. Eşinize kokuyorsa yemesini öneriniz.


Çörekotu:
Günde toplam olarak 15 gr çörekotu yenir. Bu miktar 2 veya 3 e
bölünerek yemeklerden 30 dakika önce öğütülüp, az suyla yenir.
Rendelenmiş bir elma veya armuda öğütülmüş çörekotu katılarak da
yenebilir. Şeker hastası olmayanlar, pratik olması açısından haftalık
kullanım miktarını öğütüp bekletmeden tahin-pekmeze ( 100 gr yeni
öğütülmüş çörekotu, 100-150 gr pekmez ve 200-250 gr tahine
karıştırılabilir, kişiler tat algısına göre miktarlarda değişiklik
yapılabilir) karıştırarak yiyebilirler. Dişleri sağlam olanlar
çiğneyerek yerlerse diş eti bakımı da yapılmış olur.Öğütülmüş olarak
hazır satılan çörekotu alınmamalıdır, çok zararlıdır.

Not:
Çörekotu hamilelik döneminde yenmemelidir. Doğuma bir hafta kala
başlanıp emzirme süresince yenirse anne ve çocuk sağlığı açısından çok
faydalıdır.
Çörekotu yeterli miktarda omega-3 ihtiva eder, ilave olarak omega-3 takviyeli gıdalar yenmemelidir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İltihaplı Eklem Romatizması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Diz romatizması ve çözümleri
» Yumuşak Doku Romatizması ve Kas Ağrıları
» Eklem hasarı
» çoçuklarda eklem romatizmasına dikkat
» Glucosamine ile eklem ve Romatizma ağrılarına son | Glucosamine-siparis.com

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Sağlık Bilgisi :: Erkek Sağlığı-
Buraya geçin: