Çin tıbbında 2000 yıldır kullanılan bu bitkinin ağızda kötü kokuya neden
olan bakterileri azalttığı yapılan klinik çalışmalarla kanıtlandı.
Çin tıbbında 2000 yıldır kullanılan "Manolya Kabuğu Özü"nün ağızda kötü
kokuya neden olan bakterileri azalttığı yapılan klinik çalışmalarla
kanıtlandı. İtalya'daki Milano Üniversitesi Ağız Hastalıkları Ana Bilim
Dalı tarafından gerçekleştirilen araştırma için 3 ayrı deney grubu
oluşturuldu. NEFESİ FERAHLATTIĞI SAPTANDI
Birinci grup yüzde 0.07 oranında, ikinci grup ise yüzde 0.14 oranında manolya kabuğu özü içeren sakız çiğnedi.
Kontrol grubu olan 3.grup ise diğer gruptaki deneklerle aynı sakızın
manolya kabuğu özü içermeyen şeklini çiğnedi. 10'ar dakikalık çiğnemenin
ardından 15 dakika süre geçtikten sonra yapılan testlerden elde edilen
sonuçlar, manolya kabuğu özü içeren sakızın ağızda kötü kokuya neden
olan bakterileri etkili şekilde azalttığını ortaya koydu.