Paylaşım Türkiye
Bel ağrısı 212
Paylaşım Türkiye
Bel ağrısı 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 Bel ağrısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
haso
Yetkingrafiker
haso


BANLANDI
Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 02/08/10

Kişi sayfası
Altın Altın: 0
Para Para: 0

Bel ağrısı Empty
MesajKonu: Bel ağrısı   Bel ağrısı EmptySalı 10 Ağus. - 23:40

1- 2 kaşık keten, 1 kaşık hardal tohumu kaynatılır. lapa yapılır ılık olarak sarılır.
2-
bal, bel ağrıları için havanda dövülen kuyruk yağı ile karıştırılıp
sürülürse 3 gün içinde ağrı gittikçe azalır ve sonunda yok olur

Prostat

1-
100g. eğir kökü, 5lt suda, 2.5lt kalıncaya dek kaynatılır. günde 3
öğün, yemeklerden yarım saat önce, 1 çay bardağı içilir. aynı miktarda
kereviz tohumu da aynı şekilde hazırlanarak günde 3 öğün, yemeklerden
15dk. önce, 1 çay bardağı içilir.
2- propolis ileri yaşlarda
görülen "özellikle başlangıç durumundaki" prostat şikayetlerinde fitil
olarak kullanılır, ağızdan da alınabilir. kısa sürede etkisi görüldüğü,
%90 şikayetlerin sona erdiği saptanmıştır.


Hazımsızlık

1-
anason-rezene-frenk kimyonu eşit karişimi: 1-2 tatli kaşigi dolusu
tohum havanda hafifçe ezildikten sonra, 1 bardak kaynar suyla haşlanir,
8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. öglen ve/veya akşam
yemeklerinden sonra, tatlandirilmadan içilir. eger temeklerden 1 saat
kadar önce içilecek olursa, hem iştahi arttirir, hem de sindirimi
uyarir.
2- centiyane kökü: ince kiyilmiş bir çay kaşigi
dolusu kök, 1 bardak su içinde 3-4 dakika kaynatildiktan sonra 5 dakika
demlendirilir ve süzülür. yemeklerden yarim saat kadar önce,
tatlandirilmadan içilir. ayni miktar çay yemeklerden sonra da
içildiginde sindirim tam anlamiyla gerçekleşir.
3-
civanperçemi: ince kiyilmiş 1 tatli kaşigi dolusu bitki, 1 bardak kaynar
suyla haşlanir, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. yemeklerden
sonra, tatlandirilmadan içilir.
4- egir kökü: ince kiyilmiş 1
çay kaşigi dolusu kök, 1 bardak kaynar suyla haşlanir, 15 dakika
demlendikten sonra süzülür. öglen ve akşam yemeklerinden yarim saat
kadar önce, tatlandirilmadan içilir. çok uzun süreli kullanilmamalidir.
hamileler kullanmaz.
5- egir kökü-bal: kök ögütülerek toz
haline getirilir. 1 kahve kaşigi kök, 1 yemek kaşigi bal oraninda
kariştirilir. yemeklerden sonra 1 tatli kaşigi alinir.
6-
lavanta çiçegi: 1 tatli kaşigi dolusu çiçek, 1 bardak kaynar suyla
haşlanir, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. yemeklerden sonra,
tatlandirilmadan içilir.
7- nane-papatya eşit karişimi: 1
tatli kaşigi ince kiyilmiş karişim, 1 bardak kaynar suyla haşlanir, 8-10
dakika demlendikten sonra süzülür. yemeklerden sonra, tatlandirilmadan
içilir. içine meyan kökü konsantresi kariştirildiginda daha da etkili
olur.
8- yemeklerden sonra birer fincan kekik veya tarçin çayi içmelidir

Varis

1- (bacaklarda)
civanperçemi (bitki) 50 gram
15 gram bitki 500 ml kaynar suda 10 dakika demlenir, süzülür
günde 2 çf içilir.
2- asma yaprağı
civanperçemi
atkestanesi kabuğu
fındık yaprağı
karamuk kökü
3- papatya yağı ile yağlanır. sargı bezi ile aşağından yukarıya doğru sarılır. sarımsak kürü yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bel ağrısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bel Ağrısı
» Baş Ağrısı
» Baş Ağrısı
» Çocuklarda Baş Ağrısı
» Kulak ağrısı için bitkisel çözümler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Sağlık Bilgisi :: Alternatif Tedavi-
Buraya geçin: