Bugüne dek yapılmış tüm araştırmaların sonucuna göre derlenen
çikolata dosyası, “Çikolata yararlı mı, zararlı mı” tartışmasına da
noktayı koyuyor
Guardian gazetesi çikolataya ilişkin bilinmeyenleri açıkladı...
* Kolesterolü artırmıyor:
Çikolatada yer alan yağ, doymuş yağ yani “iyi yağ” olarak biliniyor. Bu
yağ vücuda girdiğinde kötü kolesterol artışına sebep olmuyor hatta
düşmesine yardımcı oluyor. Ancak bu günde bir gofret yiyerek
kolesterolünüzü düşürebilirsiniz anl***** gelmiyor. Çünkü bu tür
çikolata barları sadece yüzde 20 oranında kakao yağı içeriyor. Çikolata
ne kadar siyah olursa içerdiği kakao yağı miktarı da yüksek oluyor. Bu
da kolesterolü düşürmesi anl***** geliyor. * Kalbi koruyor:
Çikolata, kırmızı şarap ve yeşil çayda bulunan ve kalbi koruduğu tespit
edilen Flavonoid maddesini içeriyor. Bu maddenin antioksidan etkisinin
de kalbi koruduğu Amerikan Kalp Vakfı tarafından kanıtlanan bir gerçek.
Ancak çikolatada yer alan antioksidan miktarı sebze ve meyvelerde
bulunanlara göre çok daha az. * Vitamin deposu:
Çikolata, E ve B vitaminleri, demir, magnezyum, potasyum yönünden zengin
bir gıda. Bu nedenle vücudun ihtiyaçlarının karşılanması açısından da
zengin bir kaynak. * Aşk etkisi yaratıyor:
Çikolatanın afrodizyak etkisi de bilinen bir gerçek. Ayrıca çikolata
içerdiği phenylethyamine maddesiyle “aşk etkisi” yaratıyor. Yani yiyen
insan daha kolay aşık oluyor.