Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim
Üyesi Prof. Dr. Rahmi Türk, “Doğal Savaş Programı” hazırladı.
Kansere karşı hangi besinler iyi geliyor? Neler yemeli? İşte cevaplar:
Londra Üniversitesi’nin, besinlerin sağlığa etkileri konusunda yaptığı araştırmada şu besinler kanser düşmanı;
Kayısı, lahana, fasulye ve tahıl ürünleri, kiraz, kalp hastalıkları ve
bağırsak kanserinde faydalı olan kepekli ekmek, balık, havuç, yoğurt. SOĞANIN YERİ BAŞKA
Soğan, aynı zamanda içerdiği bol miktarda sülfit maddesiyle kanseri önlüyor.
“betakaroten” açısından zengin olan kayısı, hücrelere ve dokulara zarar
veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşı vücudu
koruyor.
Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahılların kanserojen maddelerin
vücuttan atılma sürecini hızlandırdığına, bağırsak kanseri riskini yarı
yarıya azaltıyor. Soya fasülyesi kanseri önleyen antioksidanlar,
lahananın da kanserli hücrelerin çoğalmasını engelleyen karoten maddesi
açısından zengin.
Nohud göğüs, pirincin bağırsak, domatesin pankreas, soğanın mide ve
bağırsak kanserlerinin önlenmesi için tüketilmesi gereken gıdalar
arasında yer alıyor.