Paylaşım Türkiye
Bal Ve TarÇinla Gelen Saglik 212
Paylaşım Türkiye
Bal Ve TarÇinla Gelen Saglik 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 Bal Ve TarÇinla Gelen Saglik

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
haso
Yetkingrafiker
haso


BANLANDI
Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 02/08/10

Kişi sayfası
Altın Altın: 0
Para Para: 0

Bal Ve TarÇinla Gelen Saglik Empty
MesajKonu: Bal Ve TarÇinla Gelen Saglik   Bal Ve TarÇinla Gelen Saglik EmptyÇarş. 11 Ağus. - 17:20

Bal ve Tarçın karışımı birçok hastalığa iyi gelmektedir.
Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da Bal, asırlarca
hayati ilaç olarak kullanılmıştır. Bugünün bilim adamları birçok
hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir ilaç olarak kabul
etmişlerdir. Bal her türlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep
olmaksızın kullanılabilmektedir. Bugünün tıp ilmi, balın tatlı olmasına
karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli
olmadığını kabul etmektedir. Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News
dergisinin 17 Ocak 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar
tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini
yayınlamıştır.

ARTRİT

Bir kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı
toz Tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan
yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını
göreceksiniz.

Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık Bal ve bir çay
kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak
alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.

Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada ;kahvaltıdan önce bir
yemek kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir
hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket
edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.

Araştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve büyük miktarda demir
içermektedir. Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki,
bakteriler ve viruslarla savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir.

DİŞ AĞRISI

Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbil edilir. Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.

HAZIMSIZLIK VE GRİP

Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit
oluşumunu ve hazımsızlığı önler. İspanya da yapılan bir araştırmada bal
içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları
gripten koruduğu saptanmıştır.

İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI

İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip
içilir. İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.

KANSER

Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik
kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur. Bu tür kanserlere yakalanan
hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde
üç defa almalıdırlar.

KALP HASTALIKLARI

Bal ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya
marmelat yerine ekmek üzerine sür. Bu uygulama arterlerdeki
kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama ile,
daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce
uzakta olacaklardır.

Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.

KISIRLIK

Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.

Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir.

Çin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan ve uterusunu
kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlar

Gebe kalamayan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı
gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup çiğnediklerinde tükürükle
karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır.

KOLESTEROL

İki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın,450 gr. demlenmiş çay
içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat
içerisinde % 10 düşecektir. Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de
günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir.

Adı geçen dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.

MİDE AĞRILARI

Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.

GAZ

Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir.

SAÇ DÖKÜLMESİ

Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık
bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan
önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.

5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.

SİVİLCELER VE DERİ

3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce
sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır.

Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.

Egzama,mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır.

SOĞUK ALGINLIĞI

Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir.

Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.

YAŞLILIK

Bal ve tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler.

4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir
içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi
diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.

YORGUNLUK

Araştırmayı yapan Dr.Milton, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve
biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye
başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde
canlılığın arttığını tesbit etmiştir.

ZAYIFLAMA

Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır.
Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.

Düzenli uygulanırsa kilo verilir.

Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bal Ve TarÇinla Gelen Saglik
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ŞİFALI BİTKİLERLE GELEN ZARARLAR
» Hamilelikle gelen panikatak
» bitkilerle gelen şifa
» Cehennemden Gelen sesler
» Tekkeye Gelen Sarhoş

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Sağlık Bilgisi :: Sağlıklı Olmak İçin-
Buraya geçin: