Estetik ve psikolojik açıdan rahatsızlık veren karın şişliği; stres,
regl dönemi, aşırı yağlı yemekler, sindirim sistemindeki iltihaplara
bağlı olarak oluşabilir.
Karın şişliğini gidermek için öncelikle yemek alışkanlarınızda doğru
değişiklikler yapmanız gerekir.Yemek yerken her lokmayı yutkunurken bir
miktar hava yutarız. Bu normal bir durumdur. Hızlı yemek yerken daha
fazla hava yutabilir ve şişkinliğe neden olacak etkenler
yaratabilirsiniz.
Günde 3 ana 3 ara öğün yemek yemeye özen gösterin. Az ve sık yemek hem
rahat sindirimi hem de formda kalmanızı sağlar. Lokmalarınızı iyice
çiğneyerek yutmak da karın şişliğinin oluşmasını engeller.Sebze, meyve,
tahıl, kuru baklagiller lif açısından zengin gıdalardır. Lifler bağırsak
hareketlerinin düzenli çalışmasına ve sindirim sistemi sağlığının
korunmasına yardımcı olur. Keten tohumu, barbunya, çilek, brokoli gibi
lif açısından zengin yiyecekleri gün içerisinde tüketmeye özen gösterin.
Soğan, Brüksel lahanası, karnabahar, süt, kuşkonmaz, sakız, alkollü
içecekler bağırsaklarınızda gaz birikimine ve karın şişliğine yol açar.
Sorun yaşadığınız dönemlerde bu yiyeceklerden uzak durmanızda fayda
vardır.
Karın şişliğini gidermek için doğanın mucize meyvelerinden
faydalanabilirsiniz. Yapmanız gereken işlem oldukça basit ve karın
şişliğin için etkili bir yöntemdir.
Yarım bardak ılık suyun içine bir limonun suyunu sıkıp karıştırın. Bu
karışımı sabah uyandığınızda ve öğleden sonra aç karna için. Ardından
bulduğunuzda ortamda 5 dakika hafif hareketlerle yürüyün.
Hassas bir mideniz varsa limon suyu zarar verebilir. Limon suyu kürü
yerine melisa otu kürünü uygulayabilirsiniz. 1 su bardağı kaynar suyunun
içine 1 tutam melisa otu ekleyin. Demlenmesi için 5 dakika bekleyin.
Süzdükten sonra içip, 5 dakika hafif hareketlerle yürüyün. Melisa otu
aynı zamanda sinir sistemini rahatlatan şifalı bir bitkidir.
Uzun zamandır karın şişliği sorunu yaşıyorsanız mutlaka bir uzmana
danışın. Karın şişliği arkasında ciddi bağırsak ve sindirim sistemi
hastalıkları saklanıyor olabilir.