Paylaşım Türkiye
AGSoft Enflasyon Düzeltmesi Programı 2010 2.5 Download 212
Paylaşım Türkiye
AGSoft Enflasyon Düzeltmesi Programı 2010 2.5 Download 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 AGSoft Enflasyon Düzeltmesi Programı 2010 2.5 Download

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Barbaross
*******.



BANLANDI
Mesaj Sayısı : 455
Kayıt tarihi : 24/08/10

AGSoft Enflasyon Düzeltmesi Programı 2010 2.5 Download Empty
MesajKonu: AGSoft Enflasyon Düzeltmesi Programı 2010 2.5 Download   AGSoft Enflasyon Düzeltmesi Programı 2010 2.5 Download EmptyÇarş. 25 Ağus. - 4:55

AGSoft Enflasyon Düzeltmesi Programı 2010 2.5

Kapladığı Alan : 2.16 Megabayt

Kullanım Hakkı : Zaman/Kullanım Kısıtlamalı (Shareware)

Hacir : 30 Gün

Lisan : Türkçe

İşletim Platformu : Windows (bütünü)

Üretici Şirket : AGSoft Program



Lansman:
GENEL OLARAK

Enflasyon Düzeltmesi Programı 1970 yılından bütün gelecek yıllara kadar istenilen tarihler arasında enflasyon düzeltmesi yapılması amacıyla hazırlanmıştır. Program aylık veya yıllık olarak ve istenilen tarihler arasında çalışır. Dönemler yıl olarak ayrılmamıştır. İstenirse verilen herhangi iki tarih arasında da düzeltme işlemi yapabilir. TEFE oranları kullanıcı tarafından güncellenebileceği gibi internet sitesinden de güncel olarak yüklenebilir.

Bilanço esasına göre defter tutan mükelleflerin bilançolarını basit bir şekilde 5024 sayılı kanunla eklenen Vergi Usul Kanununun Geçici 25.Maddesine, Mükerrer 298. Maddesine ve Maliye Bakanlığının Vergi Usul Kanunu 328 ve 338 Nolu tebliğlerine uygun olarak enflasyon düzeltmesi yapabilir.

Gerekli veriler girildiği taktirde, program basit bir şekilde enflasyon düzeltmesi yapılmış bilançoyu hazırlayacaktır.

Düzeltilmiş bilançoyu hazırlamak için gerekli olan tek şey adım adım aşağıdaki açıklamaları uygulamaktır.

Düzeltme İşlemine Başlamadan Önce

Programı çalıştırmadan Önce mutlaka Ana Menüde yer alan Şirket bilgileri ve Şirket kodundan "FİRMA BİLGİLERİ OLUŞTURULMALIDIR".

Oluşturulan bu Şirket bilgileri ilk açılışta karşınıza gelecek ve bu Şirket ile ilgili çalışmanıza buradan seçim yaparak devam edeceksiniz.

Şirket kodu oluşturulurken türkçe karakter kullanmayınız girebileceğiniz maksimum uzunluk 6 harfle sınırlıdır. Sadece küçük harf ve rakam girebilirsiniz.

Çalışacağınız firmanın kodunu seçtiğiniz anda dosyaları sisteme yüklenecektir. ayrıca bir seçim veya işlem yapmanıza gerek yoktur.


Hesaplar Menüsünden Hesap Bakiyelerinin Girilmesi

Şirket Bilgileri Girildikten Sonra Hesaplar Menüsü seçilerek mizanda yer alan tutarlar, hesap planından seçim yapılmak suretiyle tutarları girilerek kayıt edilmelidir.

Bu Bölümde giriş yapılabilecek iki alan mevcuttur.

1.Alan:BAKİYE: Hesap Bakiyesi Bu Alana girilecektir. Eğer hesap borç bakiye veriyorsa 'Borç', alacak bakiye veriyorsa 'Alacak' seçeneği seçilmiş olmalıdır.
2.Alan:PARASAL KIYMET: Eğer hesap enflasyon düzeltmesi yapılmayacak bir tutar yani parasal kıymet içeriyorsa bu alana o tutar yazılacaktır. Parasal Olmayan Hesaplar içerisinde eğer parasal olan bir tutar var ise veya hesap Parasal bir Hesapsa buraya ilgili tutarlar yazılacaktır.

Hesaba giriş işlemi bittikten 'KAYDET' tuşuyla girişlerin kaydını yapabilirsiniz.

Bu Bölümdeki diğer alanlar Enflasyon düzeltmesi sonucu bu alana geleceğinden giriş yapabilmeniz mümkün değildir.

Enflasyon Düzeltmesi Menüsünden Alt Detay Hesapların Girilmesi

Enflasyon düzeltmesi alt detay birden fazla hesaba göre hazırlanmıştır. Eğer düzeltme yapılacak hesaba ilişkin tek bir detay hesabınız mevcut ise veya detay hesabınız mevcut değilse ilgi hesaba mutlaka alt detay hesap gibi bir hesap girmeniz gereklidir.

HESAP KODU: Bu Bölümde çalışmaya başlamadan önce mutlaka düzeltme yapılacak hesabı seçmeniz gereklidir. Bunun için HESAP KODU isimli bölümden Tekdüzen hesap planındaki ilgili hesabı seçip işlem yapmanız gereklidir. Hesap kodu seçeneği, Sabit kıymetler-Reel Finansman Gideri Taşıyabilecek Hesaplar ve Diğer Parasal Olmayan kıymetler şeklinde sıralanmıştır. Burada sıralama mevcut değildir. Sabit Kıymet hesabı harici bir hesap seçildiği taktirde sabit kıymetlere has MDVD, Amortisman ve Son değer bölümleri deaktif olacaktır.

Detay Hesap: Hesap kodu seçildikten sonra detay Hesap açıklaması girilmelidir. Bu açıklama detay hesap ismidir.

Giriş Tarihi: Bu bölüm Enflasyon düzeltmesi yapılacak Parasal Olmayan kıymetin hesaplara girdiği tarihtir. Bu kanuda detaylı bilgi için açıklamalar bölümüne bakınız.

Hesap Tarihi: Bu bölüm Enflasyon düzeltmesi yapılacak Parasal Olmayan kıymetin hesaplamasının yapıldığı tarihtir.

Giriş Bedeli:Parasal Olmayan kıymetin hesaplara girdiği değerdir. İlgili yevmiye kayıtlarına göre Giriş tarihi yazılan işlemin tutarıdır.

Sabit Kıymetlerin Enflasyon Düzeltmesi

Enflasyon düzeltmesi yapılacak işlem eğer bir sabit kıymet ise daha detaylı giriş gerektirmektedir.

Detaylı girişler manuel veya giriş değeri yazılan değerin ilgili kıstasları seçilmek suretiyle programa da yaptırılabilinir. Bunu için tutarı ve giriş tarihi yazılan sabit kıymetin, amortisman oranı (yıl olarak) , amortisman yöntemi, amortismanın ilk değerden mi hesaplanacağı gibi bölümlerle değerleme tarihleri (program aktife girilen ilk yıl değerleme yapmaz ve giriş tarihinden önceki ve amortisman süresinden sonraki tarihleri dikkate almadığından bu tarihlerle ilgili herhangibir işlem yapmanıza gerek yoktur) işaretlenmek suretyle otomatik olarak yaparak hesaplarınızdaki tutarlarla kontrol edebilirsiniz. Sabit Kıymetin tutarı, amortisman Zamanı, giriş tarihi ve yöntemini girdikten sonra 'Sabit Kıymetin Değerlemesini Amortismanını Bul' tuşuyla amortisman ve değerleme rakamlarını hesaplatabilirsiniz.

DÜZELTİLMİŞ DEĞERLERİ BUL

Detay hesapla ilgili girişler bittikten sonra "DÜZELTİLMİŞ DEĞERLERİ BUL" tuşuyla hesaplama yatırılarak düzeltilmiş değerler bulunmalıdır.

Düzeltilmiş değerelri bulma işleminden sonra Detay hesap "SAKLA" tuşuyla kayıt edilmelidir.

YENİ DETAY HESAP GİRİŞİ

Bilgi girişi ve kaydından sonra işlem tekrarlanarak ana hesabın Parasal Olmayan Kıymetlerin tamamının yeni alt detay isimlerle işlemlerine devam edilmelidir.

Detay Hesap Girişleri bittikten sonra "HESAP KODU" seçeneğinden yeni hesap seçilerek işleme devam edilebilinir veya "RAPORLA" seçeneği ile giriş yapılan hesabın detaylı raporu alınıp Hesaplar bölümündeki hesap detaylarına kaydı sağlanabilir.

YAPILAN KAYITLARIN DÜZELTİLMESİ

Kayıt edilen ancak düzeltilmek istenen kayıt listeden seçilerek çağırılmak suretiyle üzerinde işlemler tekrarlanıp kayıt yapılabilir veya iptal edilebilir. bütün bu seçeneklerde eğer "RAPORLA" işlemi ile düzeltme işlemi mizan hesaplarına aktarılmış ise "RAPORLA" işlemi tekrarlanmalıdır.

ENFLASYON DÜZELTMESİ RAPORLARI

Bu bölümden iki tür rapor almanız mümkündür.

1. İlgili sabit varlığa amortisman ve değerleme yaptırdıktan sonra 'Amortisman ve değerleme' raporu. Yazdır tuşuyla raporu yazıcıya gönderebilirsiniz.

2. Ana hesap Enflasyon düzeltme raporu: ana hesaba ait alt hesap girişleri bittikten sonra 'RAPORLA' tuşu yardımıyla ilgili ana hesaba işlem sonucunu aktarabilir ve ilgili hesabın Enflasyon Düzeltmesi ayrıntılı raporunu 'YAZDIR' tuşuyla alabilirsiniz.

MİZAN RAPORLARI

Hesaplar bölümünden Enflasyon düzeltme işlemlerinizin bitiminde Mizan (Ana Hesap seviyesinde) ve Ayrıntılı Mizan (Enflasyon Düzeltmesi Bölümündeki Alt Detay hesaplarla birlikte) raporu almanız mümkündür.

Mizan toplamları arasında tutarsızliklar olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz.

Her iki mizan değerleri iki sonucu birlikte verir,

Bölümleri:
a) Borç Bakiye, Alacak Bakiye: Giriş yapılan, düzeltilmemiş değerler,
b) Düzeltilmiş değer: Düzeltme sonucu oluşan değer,
c) Enflasyon farkı: Düzeltme sonucu oluşan enflasyon farkı tutarı.

Düzeltilmiş değer ve enflasyon farkı toplam değerleri ilk sıra Borç bakiye düzeltmeleri toplamı ve Alacak bakiye düzeltmeleri toplamı alt alta şeklinde alt alta düzenlenmiştir.

FARKLAR RAPORU

Hesaplara girişi yapılan tutarlarla, alt hesaplara girilen değerler arasında eğer farklar mevcut ise bu rapor yardımıyla oluşan farkları görebilirsiniz.

Eğer Alt hesaba girip düzeltmesini yaptığınız tutarların haricinde ilgili hesap içerisinde 'parasal olmayan kıymet' mevcut ise iki şekilde bunun girişini yapmanız mümkündür.

1.yol ana hesabın parasal olmayan tutar kısmına ilgili tutarı yazmak,
2.yol (özellikle birkaç alt hesaptan oluşuyorsa ve mutlaka hesaplarad bunları göstermek istiyorsanız) ilgili hesaplara Enflasyon Düzeltmesi bölümünde alt hesaplar açmak suretiyle,

gösterebilirsiniz.

Genel rapor ve mizan almadan önce mutlaka farklar raporu alarak girişlerinizi kontrol ediniz.


YEVMİYE KAYITLARI RAPORLARI

Yevmiye kayıtlarına ilişkin iki şekilde rapor almanız mümkün,

1. Ana Hesap seviyesinde rapor alma ('Yevmiye'): Tekdüzen hesap planındaki ana hesap seviyesinde yevmiye dökümü almak,

2. Ana Hesap alt hesaplarla birlikte rapor alma('Ayrıntılı Yevmiye'): Tekdüzen hesap planındaki ana hesaplara bağlı alt hesaplarla birlikte yevmiye dökümü almak mümkündür.

Link : [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
AGSoft Enflasyon Düzeltmesi Programı 2010 2.5 Download
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» AGSoft Çevireç Programı 1.2 Download
» AGSoft Finansal Çözüm Programı 5.4 Download
» AGSoft Personel Bordro Takip Programı 4.6 Download
» AGSoft Çocuk Doktoru Hasta ve Randevu Takip Programı 5.2 Download
» Bfd e-Beyanname Programı 2010.05.14 Download

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Program Download Merkezi :: İş Ofis Muhasebe Programları-
Buraya geçin: