Paylaşım Türkiye
10 adımda adsense kodlarının sitenize veya blogunuza yerleştirilmesi 212
Paylaşım Türkiye
10 adımda adsense kodlarının sitenize veya blogunuza yerleştirilmesi 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

10 adımda adsense kodlarının sitenize veya blogunuza yerleştirilmesi

YazarMesaj
hacker
Moderatör
Moderatör
hacker

uyarı yok

10 adımda adsense kodlarının sitenize veya blogunuza yerleştirilmesi Empty
MesajKonu: 10 adımda adsense kodlarının sitenize veya blogunuza yerleştirilmesi   10 adımda adsense kodlarının sitenize veya blogunuza yerleştirilmesi EmptyÇarş. 21 Tem. - 19:45

10 adımda adsense kodlarının sitenize veya blogunuza yerleştirilmesi.

>> 1. Adım

Eğer yazımızın “üç basit adımda Google AdSense’e kaydolmak” kısmını başarıyla tamamladıysanız şu an tarayıcınızda Google AdSense’in raporlar kısmı açık bulunuyor olmalıdır. Her ne kadar şu an kazancınız kısmının karşısında büyük bir sıfır rakamı görüyor olsanız da birazdan tamamlayacağınız adımlardan sonra para kazanmaya başlayabileceksiniz. Başlamadan önce son olarak vergi bilgilerinizi bildirmeniz ve bir ödeme şekli seçmeniz gerekiyor. Bu işlemleri tamamlamak için “Ödemeleriniz şu anda bekletilmektedir…” yazılı kutuya 1 tıklayın ve sizden istenecek bilgileri doldurun. Artık reklamları web sitenize yerleştirmek için hazırsınız. Başlamak için öncelikle “AdSense Kurulumu” sekmesine 2 tıklayın.

>> 2. Adım

İlk yapacağımız iş, alacağımız reklamların stilinin web sitemizin stiline uygun olmasını sağlamak. Bunun için “Renk Paletleri” sekmesine 1 tıklayın. Renk seçimi için önceden tanımlanmış renk setlerini “Paleti göster” 2 açılır menüsünden seçebilir veya “Sınır”, “Başlık”, “Arkaplan”, “Metin”, “URL” seçeneklerinin 3 her birini tek tek değiştirebilirsiniz. Yaptığınız değişikliklerin nasıl görüneceğini sayfada yer alan örnek reklamdan 4 görebilirsiniz.

>> 3. Adım

Renk ayarlarınızı tamamladıktan sonra bu ayarları kaydetmek için “Yeni palet olarak kaydet” yazılı alanda 1 bir isim girin ve “Paleti kaydet” 2 yazılı düğmeye basın. Eğer ayarlarınızı daha önceden hazırladığınız bir palet üzerine kaydetmek isterseniz “Kaydedilmiş bir paletin yerine koy” 3 altında yer alan açılır menüden üzerine kaydetmek istediğiniz paleti seçin ve “Paleti kaydet” 2 yazılı düğmeye basın.

>> 4. Adım

Renk seçimimizi tamamladıktan sonra artık reklam seçimine geçebiliriz. Bu iş için öncelikle “Ürünler” 1 sekmesine tıklayın. Açılacak sayfada “Reklam birimi” karşısında yer alan açılır menüden 2 “Metin reklamları”, “Resim reklamları” veya “Her ikisini birden” seçeneklerinden birisini seçerek sayfanızda yer alacak reklam tipini belirleyin. Seçiminizi tamamladıktan sonra “Devam” 3 düğmesine tıklayın.

>> 5. Adım

Yeni açılacak sayfada alacağınız reklamlarla ilgili daha fazla ayar yapabilmektesiniz. Biçim başlığı altında yer alan açılır menüden 1 alacağınız reklamın sayfanızda görüntüleyeceğiniz alana uygun olabilecek bir boyutunu seçin. Renkler başlığı altında yer alan palet 2 kısmından ilk üç adımda hazırlayıp kaydettiğiniz renk paletini seçin. Bu aşamada “özel kanal” ve “Alternatif reklamlar veya renkler” başlıklarını geçin ve “Devam” düğmesine tıklayın.

>> 6. Adım

Yeni açılacak sayfada size web sitenize veya blog sayfanıza yerleştirebileceğiniz bir kod verilecek. 1 Reklamları web sitenize yerleştirmek için bu kodu kopyalayın.

>> 7. Adım

Biz burada örnek bir uygulama olarak [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] adresinde ve [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] adresinde açtığımız biri yabancı biri Türkçe iki farklı blog’u kullandık.

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Blogger’de yer alan bir blog sayfası açın ve “Change Settings” sekmesine tıklayın. Açılacak sayfada yer alan “Template” 1 sekmesine tıklayın, template sayfasında yer alan kodlar 2 içerisinde gezinerek AdSense reklamının yer almasını istediğiniz alanı tespit edip kopyaladığınız kodu buraya yapıştırın ve “Save Template Changes” yazılı düğmeye 3 tıklayın. Bu işlemin ardından yaptığınız değişiklik kaydedilecektir.

>> 8. Adım

Değişikliklerin görüntülenebilmesi için sitenizi güncellemeniz gerekir. Bu işlemi gerçekleştirmek için “Republish” yazılı düğmeye 1 tıklayın. Bu işlem tamamlandıktan sonra “View Blog” 2 sekmesine tıklayarak yaptığınız değişikliği görebilirsiniz.

>>9. Adım

[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Blogcu’da yer alan sayfanıza giriş yapın ve “Şablon” linkini 1 tıklayın. Açılacak sayfada “Şablonu düzenleyin” 2 linkine tıklayın. Yeni açılacak sayfada karşınıza çıkacak kodlar 3 içerisinde gezinin ve kopyalamış olduğunuz AdSense kodunu reklamınızın görüntülenmesini istediğiniz alana yapıştırın. “Ön izlemede göster” linkine 4 tıklayarak yaptığınız işlemin çalışıp çalışmadığını görüntüleyebilirsiniz. Eğer reklamınızın görüntülenme şeklinden hoşnutsanız “Düzenlediğimi kaydet” 5 düğmesine basarak işlemi tamamlayın.

>> 10. Adım

Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra artık aldığınız reklam sitenizde görüntülenecektir. Eğer AdSense reklamınız istediğiniz yere gelmediyse yapıştırdığınız kodu kesip istediğiniz alanı bulana kadar farklı yerlerde deneyebilirsiniz. Eğer aldığınız reklamın boyutları sayfanıza uymadıysa reklam boyutunu Google AdSense sayfasından değiştirebilirsiniz

10 adımda adsense kodlarının sitenize veya blogunuza yerleştirilmesi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yirmi adımda :-):-):-):-)üel nirvana
» Sitenize Harita Kodu
» Sitenize Harita Kodu
» Sitenize Haber Kodu
» Google Adsense