Paylaşım Türkiye
İştahsızlık 212
Paylaşım Türkiye
İştahsızlık 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 İştahsızlık

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
haso
Yetkingrafiker
haso


BANLANDI
Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 02/08/10

Kişi sayfası
Altın Altın: 0
Para Para: 0

İştahsızlık Empty
MesajKonu: İştahsızlık   İştahsızlık EmptyÇarş. 11 Ağus. - 0:00

İştahsızlık genellikle diğer hastalıklara bağlı olarak
ortaya çıkan şikayettir. Nedenleri arasında hastalık sonrası nekahet
devresi, mide-barsak yolundaki bir hastalık, iltihaplı bir hastalık veya
ameliyat sonrasında görülebilir. Ayrıca; Yaşlılık, üzüntü, sıkıntı,
mide asidi ve barsak hareketlerinde azalma sonucu meydana gelebilir.

İştahsızlıkta kimyasal-sentetik ilaçlar hiçbir şekilde
önerilmemektedir. Bitkisel ilaçlar etki çeşitliliği ve geniş etki
alanıyla başarıyla uygulanmaktadır.

Acı madde ( Amara) ihtiva eden bitkiler iştah açıcı olarak etki
etmekte, sindirim salgılarını artırmakta, sindirimi hızlandırarak doğal
dengeleri yeniden sağlamaktadır.

Acı madde, acı madde ve esans ihtiva eden bitkisel ilaçlar yemeklerden
30 dakika önce içilmelidir. Acı tadın algılanması önemli olduğu için
tatlandırmadan yudumlanmalıdır, tadı yakıcı değildir.

Bir bitkisel ilaca bir süre sonra alışılır ve etki etmez olursa başka bir bitki seçilmelidir.

Sinirsel esaslı iştahsızlıkta sakinleştirici bitkilerin desteği sağlanabilir ( İlgili bölüme bakınız).

Bağışıklık sisteminin güçlendirilerek hormon ve enzim dengelerinin
sağlanması için 3 ay sarımsak, en az bir sene çörekotu kullanılabilir.


Çay karışımı ( Fixe kombination)
Melekotu kökü (Kıyılmış) 40 gr
Centiyane kökü (Kıyılmış) 30 gr
Frenk kimyonu tohumu (Dövülmüş) 40 gr

2 çay kaşığı karışım fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave
edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülür. Çayı taze
hazırlanarak yemeklerden 30 dakika önce içilir.


Çay karışımı ( Fixe kombination)
Melekotu kökü ( Kıyılmış) 40 gr
Centiyane kökü ( Kıyılmış) 30 gr
Pelinotu ( Kıyılmış) 30 gr

Çayı yukarıda belirtilen şekilde hazırlanarak içilir.

Ayrıca; Fixe kombination’lardan olan

1- Bahçe nanesi yaprağı, Frenk kimyonu tohumu, Papatya çiçeği, Turunç kabuğu

2 -Melekotu kökü, Centiyane kökü, Turunç kabuğu

3- Zencefil kökü, centiyane kökü, Pelinotu

Karışımları da kullanılabilir.



Sarımsak: Günde
4 gr sarımsak ( Diş), bir defada 1 gr olmak üzere 4 defada yenir.
Sarımsak havanda dövüldükten sonra, 4-5 dakika havanda bekletilir,
yoğurda veya yemeğe katılarak yenir.
Sarımsak kokusunu bastırmak için maydanoz yenir, kakule çiğnenir, naneli
sakız veya şeker kullanılır. Eşinize kokuyorsa yemesini öneriniz.


Çörekotu: Günde
toplam olarak 15 gr çörekotu yenir. Bu miktar 2 veya 3 e bölünerek
yemeklerden 30 dakika önce öğütülüp, az suyla yenir. Rendelenmiş bir
elma veya armuda öğütülmüş çörekotu katılarak da yenebilir. Şeker
hastası olmayanlar, pratik olması açısından haftalık kullanım miktarını
öğütüp bekletmeden tahin-pekmeze karıştırarak yiyebilirler. Dişleri
sağlam olanlar çiğneyerek yerlerse diş eti bakımı da yapılmış
olur.Öğütülmüş olarak hazır satılan çörekotu alınmamalıdır, çok
zararlıdır.

Not: Çörekotu hamilelik döneminde
yenmemelidir. Doğuma bir hafta kala başlanıp emzirme süresince yenirse
anne ve çocuk sağlığı açısından çok faydalıdır.
Çörekotu yeterli miktarda omega-3 ihtiva eder, ilave olarak omega-3 takviyeli gıdalar yenmemelidir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İştahsızlık
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Anoreksia Mervosa (Kuruntulu İştahsızlık) ve Bulimia (Doymaz İştah Hastalığı)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Sağlık Bilgisi :: Alternatif Tedavi-
Buraya geçin: