Paylaşım Türkiye
Meyva! 212
Paylaşım Türkiye
Meyva! 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 Meyva!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
haso
Yetkingrafiker
haso


BANLANDI
Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 02/08/10

Kişi sayfası
Altın Altın: 0
Para Para: 0

Meyva! Empty
MesajKonu: Meyva!   Meyva! EmptyÇarş. 11 Ağus. - 1:57

Kuru meyveler, yaş meyvenin içerdikleri yüzde 80-95 oranındaki suyun
yüzde 10 - 20 oranlarına düşürülmesi ile elde ediliyor. Bu kurutma
işlemi sonrası, C vitamini dışında bütün minerallerin korunduğu kuru
meyveler, vücudu yüksek antioksidan potansiyelleri ile öncelikle serbest
radikallere karşı koruyor.

Erik Kurusu


Bol miktarda B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir. Mürdümeriğinin
bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir. İçerdiği zengin potasyum
ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve
romatizma hastaları ile tuzsuz rejim yapanlara önerilir. Güçlü
antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini
azaltıcı etkisi bulunmaktadır.


Elma Kurusu


Besin değeri dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı
koruyucudur. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Lifli olduğu
için bağırsakları temizler. Karaciğerinden şikayet edenler,
romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile faydalanabilirler. Elma
yatıştırıcı, uyku vericidir ve baş ağrılarına iyi gelir. Kabuğuyla küçük
parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon,
portakal, tarçın koyarak çay olarak tüketebilirsiz.


Kayısı Kurusu


Besleyici ve potasyum açısından çok zengindir. Sindirim sorunlarına iyi
gelir; stresi, kansızlığı önler. İçerdiği A vitamini akne gibi cilt
bozukluklarını önler. Büyümeye yardımcıdır, görme fonksiyonlarını
güçlendirir, şeker hastalığının gelişimini engeller, bağışıklık
sistemini korur. Potasyum başta kalp kasları tüm kasların ve sinirlerin
iyi çalışmasını sağlar. Kayısı lifli bir meyvedir. Lifli besinlerin kan
şekerinin dengeli yükselmesini sağladıkları, zararlı maddelerin
bağırsakta kalma süresini kısalttıkları için kanserden korunmada faydalı
oldukları saptanmıştır.


Pestil


Dut pekmezi, süt, bal, ceviz, fındık ve undan oluşan, protein,
karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral maddelerini önemli ölçüde içeren
bir gıda maddesidir. Özellikle A ve B vitaminleri ve demir yönünden
zengindir. Vücut doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, su dengesinin
korunmasında, hormon, enzim üretiminde, bağışıklık sisteminin
güçlendirilmesinde önemli etkiye sahiptir.


Dut Kurusu


Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin olan dutun birçok
hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar
söktürücü (diüretik) etkiye sahiptir. Karaduttan elde edilen şurubun ise
ağız ve boğaz hastalıklarında olumlu etkiye sahip olduğu bilinmektedir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Meyva!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Sağlık Bilgisi :: Alternatif Tedavi-
Buraya geçin: