ŞTE ANTİOKSİDAN VE C VİTAMİNİ DEPOSU BİR MEYVE
Prof. Dr. Nurgül Türemiş, kozmetikten gıda sanayine kadar çok amaçlı
kullanılabilen böğürtlene gösterilen ilginin her geçen yıl arttığını
söyledi.Böğürtlenin antioksidan ve C vitamini açısından oldukça zengin
bir meyve olduğunu ifade eden Prof. Dr. Türemiş şöyle konuştu:
KANI İNCELTİYOR, CİLDİ YENİLİYOR
''Yaptığımız araştırmalarda böğürtlenin, bünyesinde barındırdığı
antioksidanlar ve renk veren maddeler nedeniyle bağışıklık sistemini
güçlendirerek kanser türlerine karşı koruyucu etkisi olduğunu saptadık.
Böğürtlen, organik asitler, mineraller ve vitaminler bakımından çok
zengin bir meyve.
Özellikle bitkilerde bulunan flavanlar açısından zengin olan böğürtlen,
kansere karşı adeta kalkan görevi üsteniyor. Ayrıca kanı incelterek kan
şekerini dengeleyen böğürtlen, diyabet rahatsızlıkları olan hastalar
için önemli bir şifa kaynağı. Çok sayıda özelliği dolayısıyla günde bir
avuç böğürtlen yenmesi, sağlık açısından son derece yararlı. Cildi
yenileyerek canlılık sağladığını da saptadık” Prof. Dr. Türemiş,
böğürtlenin sindirim sistemi ile kalp damar rahatsızlıklarına iyi
geldiğinin bilindiğini, özellikle bugünlerde taze ve ucuz bir şekilde
tüketilebileceğine dikkat çekti.