Danışman hekim Neslihan Lemi İbrahimoğlu, doğal vitamin deposu kivinin,
yaşlanmayı durdurmaktan beynin daha iyi çalışmasını sağlamaya, stresten
kalp krizini önlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar birçok
faydasının olduğunu belirtiyor.
Kalp için iyi
Kivi, her 10 gramında en fazla besin içeren meyve. Lemi, kivideki düşük
sodyum ve yüksek potasyum içeriğinin kalp basıncı üzerinde olumlu etkiye
sahip olduğuna dikkat çekerek şöyle diyor:
Zararlı maddelerin vücuttan atılımını sağlıyor
"Kalp ve damar sağlığı açısından kolesterolün düşürülmesinde etkili bir
madde olan pektin, kivide bol miktarda mevcut. Antioksidan, C ve E
vitaminlerinin damar tıkanmasını önleyici etkileri ile kivi tam bir kalp
dostu. Lifli yapısı, yiyeceklerin bağırsaklardan düzgün geçişine
yardımcı olur. Bu özelliği, zararlı maddelerin vücuttan atılımını
sağlar. Vücudun vitamin ve mineral kaybının hızla dengelenmesini