Paylaşım Türkiye
"Buzdolabında Olması Gereken Besinler" 212
Paylaşım Türkiye
"Buzdolabında Olması Gereken Besinler" 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 "Buzdolabında Olması Gereken Besinler"

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
CooL_LiFe
Yetkingrafiker
CooL_LiFe


uyarı yok
Kova Mesaj Sayısı : 1003
Doğum tarihi : 25/01/11
Kayıt tarihi : 07/07/10
Yaş : 1013
Nerden : İstanbul
Sitemizi kim tavsiye etti : Admin

Kişi sayfası
Altın Altın: 0
Para Para: 0

"Buzdolabında Olması Gereken Besinler" Empty
MesajKonu: "Buzdolabında Olması Gereken Besinler"   "Buzdolabında Olması Gereken Besinler" EmptyC.tesi 10 Tem. - 16:15

-Daha
sonra pişmanlık duyacağınız yiyeceklere karşı istek duyduğunuzda buna
karşı engel olacak sağlıklı besinlerden oluşan bir duvar yapmak ister
miydiniz?



Sağlıklı beslenmek istiyorsanız işe buzdolabınızdaki yiyecekleri gözden
geçirerek başlayabilirsiniz. Sağlığınız için buzdolabınızda olması
gereken besinler..
"Buzdolabında Olması Gereken Besinler" 29buzdolabiicSu bulundurun: Şişe su satın almaktan daha ucuz bir
yoldur ve susuzluğunu istediğiniz her an dindirebilir. Cam kap lezzetin
suya geçmesine daha az olanak sağlar. Çok aç olduğunuzda öncelikle su
içmek kanıtlanmış bir numaradır. Bu genellikle size yardımcı olur ve
yemek isteğinize karşı direnmeniz için size zaman kazandırır, ve bazen
bunun sadece susuzluk olduğunu kanıtlar.

Taze portakal suyu:
Bol
miktarda c vitamini içeren ve günümüzde genellikle kalsiyumla
desteklenen, uyanır uyanmaz içilebilecek yenileyici bir içecektir ve
bağışıklık sisteminde ve diğer hastalıkların önlenmesinde önemli rol
oynar.

Yumurta:
Doğanın en besleyici,
en orijinal ‘fast food’ u olan yumurta bol miktarda protein içeren
besleyici bir kahvaltı öğesidir, yada taze sebze ve az yağlı peynirle
birlikte omlet olarak iyi bir akşam yemeğine dönüşebilir. Besleyici bir
besin kaynağı olarak elinizin altında mutlaka birkaç tane haşlanmış
yumurta bulundurun.

Kaymaksız yada az yağlı süt:
Protein
ve kalsiyum açısından zengin olan az yağlı yada yağsız süt
karbonhidratın proteinle dengesinde çok önemlidir. Yoğun geçen bir gün
sonrası iyi bir ikmal yakıtıdır. Gece atıştırması için yüksek lifli
meyveli gevreğin üzerine gereklidir (Bira ve cipsin yerine). İnek sütü
yerine daha az yağlı soya sütünü de tercih edebilirsiniz.

Yağsız ya da az yağlı yoğurt:

Çok yönlü bir besindir. Meyve püresi yapımında, taze meyvelerin ve
granolanın üzerinde yada fırında patatesin yada takonun üzerinde bol
yağlı kremanın yerine kullanımında vazgeçilmez bir yiyecektir. Yoğurdu
salata sosu yada krema yerine yada peynirli kek yaparken az yağlı krem
peynir yerine kullanılabilir. Sade yoğurdun ayrıca bağışıklık sistemini
geliştirdiği kanıtlanmıştır. Her gün 6 ounces yoğurt tüketilmesi sizi
gripten ve nezleden uzak tutar. Bunun yanı sıra kalsiyum, fosfor, iyot
demir, potasyum, molibdenyum ve B vitaminin yer aldığı onu aşkın vitamin
ve mineral kaynağıdır. Yoğurdu istediklerinizi tatlandırmak için yada
doğrudan kullanabilirsiniz.

Taze yeşillikler:
Salata en
kolay ve en çabuk yemeklerden biridir. Koyu yeşil yapraklı olan ıspanak
yada mescalineyle başlanır. Üzerine ton balığı yada tavuk parçaları ,
parmesan peyniri rendesi , salata sosu, veya önceden kalan et yada
peynir, veya diğer taze meyve ve sebzeler konulabilir.

Limon:
Limon suyu tüm
tariflerde yer alır. Buzlu bir bardak suyun taze bir dilimle süslenmesi,
pişirmeden önce balığın üzerine sıkılması veya limon suyunun az yağlı
salata sosu olarak kullanılması.

Havuç:
Havuçlar köklü
sebzelerdir ve aylarca sebze kutunuzun dibinde aylarca tazeliklerini
korurlar. Cipse alternatif olarak atıştırmalarda, salatanın
süslenmesinde yada sandviçlerinizin içinde kullanmayı deneyin.

Tam buğdaylı dürüm:
Ekmek
kutusunda tam buğdaylı ekmek daha iyi korunabilir. Ayaküstü herhangi bir
şeyi arasına koyup yüksek lifli ve tam buğdaylı dürümü yiyebilirsiniz.
Örneğin dürümün içine artan ızgara et ya da yumurta konulabilir.

Fındık:
Fındık en iyi omega 3
yağ asidi kaynağıdır ve yağ oranı yüksek et yada süt ürünlerine kıyasla
kalp sağlığı için yenilmesi son derece yararlı olduğu kanıtlanmıştır.
Bir avuç dolusu ceviz yada badem tatmin edici bir atıştırmadır. Gevreğin
veya salatanın içine ilave edilerek de tüketilmesi son derece
faydalıdır.

Doğal fıstık ezmesi:
Yemeden
kısa bir süre önce buzdolabından çıkartılarak yumuşaması sağlanır.
Tereyağı yerine bir dilim kızarmış ekmeğin üzerine fıstık ezmesi sürmek,
protein ve sağlıklı yağ açısından tercih edilebilir. Yoğun öğlen ya da
akşam yemeği için ise fıstık ezmesini bir miktar soya sosu ve susam
yağıyla karıştırıp kullanabiliriz. Tam buğdaylı krakerlerin kutusunu
dolap içinde tutun ki fıstık ezmesini kaşık dolusu yemekten uzak durun.
Aksi takdirde bol m
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.axtorhtmlkodlari.tr.gg
 
"Buzdolabında Olması Gereken Besinler"
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Vitamin Deposu Besinler
» Hastalıklardan koruyan besinler
» Yüz otuz Sahabenin bereket ile tok olması
» Bel fıtığının ters tarafta olması
» Almanca Tercüme Hizmetlerinin Hatasız Olması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Sağlık Bilgisi :: Diyet-
Buraya geçin: