Çörekotu yağı: Antioksidan ve iltihabı önleyici özelliği var.
Üzüm çekirdeği yağı: Omega-6 yağ asidi olan linoleik asit bakımından
zengindir. Yağ en az yüzde 69 oranında vücuda yararlı linoleik asit
taşımaktadır.
Ceviz yağı: Bu yağı tüketen 793 kişi üzerinde Fransa'da yapılan bir
çalışmada bu kişilerde kalp sağlığını koruyan HDL kolesterol
düzeylerinin yüksek olduğu saptanmıştır. Omega-3 yağ asitlerinin kalp ve
damar sağlığının korunmasında ve iltihaplarda pozitif etkiler
oluşturduğu görülmüştür.
Aspir tohumu: Vücuttaki yağ oranını azaltarak, daha küçük yağ
moleküllerine dönüştürmektedir. Metabolizmayı hızlandırarak, yağ ve kas
dengesini düzenleyip zayıflamaya yardımcı olur.
Keten tohumu yağı: İçerdiği Omega-3 yağ asidi olan alfa linolenik aside
bağlı olarak kalp sağlığını koruyucu, koroner kalp hastalıklarını
önleyici etki gösterir. Ülseratif kolit gibi iltihaplı hastalıkları
önlemede de yardımcıdır. Keten tohumunun vücutta kolesterolün oluşmasını
engellediği, kolesterolü düşürdüğü ve yüksek tansiyonu düşürmede
yardımcı olduğu belirlenmiştir. Yorgunluğa, halsizliğe karşı enerji ve
güç verir, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Nar çekirdeği yağı: Güçlü antioksidan etkiye sahip olan nar çekirdeği
yağı kalp sağlığını korumada yardımcıdır. Vücut direncini artırır.
Sindirim sistemini koruyucu etkileri ortaya konulmuştur.
Kabak çekirdeği yağı: Prostat ve idrar kesesi şikayetlerinin azaltılmasında yardımcı olduğu pek çok araştırmayla gösterilmiştir