Çiğ yenmesi önerilmeyen sarımsak 6 ay bekleyince tam bir şifa kaynağına
dönüşüyor...20 Ekim 2009 Salı 02:06Yararı klinik araştırmalarla
kanıtlanmış olan sarımsağın etkisini artıracak yöntemin bekletilmesinde
saklı olduğu anlaşıldı. Prof. Dr. Necat Yılmaz, yıllanmış sarımsak
ekstraktının (AGE) karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici,
kanseri önleyici etkiye sahip olduğunu belirterek, 'Yıllanmış sarımsak
ekstraktı (AGE), kötü kokmayan gençlik iksiri gibidir. Sarımsak özel
hazırlanan bir yöntemle en az 6 ay bekletildiğinde, istenmeyen
bileşikler yok edilmekte, mucizevi doğal bir bileşik ingilizce adıyla
Aged Garlic Extract (AGE) isimli kokusuz sarımsak ekstraktı
oluşmaktadır' diye konuştu.
ÇiĞ YEMEYiN
Sarımsağın çiğ yendiğinde yarardan çok zararı görüldüğünü, çiğ tüketimin
sarımsaktan faydalanılmasını engellediğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz,
sözlerini şöyle sürdürdü:
BEKLEYİNCE AÇIĞA ÇIKAR
'Çiğ tüketilen sarımsaktaki 'Allicin' denen madde, kolesterol düşürme
etkisi yanında, karaciğer, mide, bağırsak sistemini tahriş edip,
erkeklerde sperm hareketlerini yavaşlatmaktadır. Oysa dövülmüş sarımsak
suda en az 6 ay kadar bekletildiğinde mucize bileşiği 'S-Alilsistein
(SAC)' açığa çıkmaktadır. Bu mucize madde karaciğeri koruyucu, savunma
sistemini güçlendirici, kanseri önleyici ve tüm kemoterapatik ilaçların
istenmeyen yan etkilerini azaltıcı etkiye sahiptir. '
iŞTE HAZIRLANIŞI
Yıllanmış sarımsak ekstraktı şöyle hazırlanıyor: 1 kilo sarımsak
soyulup, iyice eziliyor. Bir kavanozun içine konan ezilmiş sarımsakların
içine 1 litre su, 5 adet de limon sıkılarak karıştırılıyor, bu
karışımın içine 1 litre de sirke ekleniyor. Bunlar karıştırıldıktan
sonra kavanozun kapağı iyice sıkılıp, karanlık ve serin bir yerde 6 ile
10 ay arasında bekletiliyor. Daha sonra yıllanan sarımsak günde bir
tatlı kaşığı tüketiliyor. Hiçbir yan etkisi olmayan karışımın kokusuz ve
çok lezzetli bir tadı olduğu bildirildi.