İtalya ve İsviçre’de yapılan 8 araştırmanın incelemesi, bol soğan ve
sarmısak yiyen yaşlı yetişkinlerin, bağırsak, yumurtalık, gırtlak ve
böbrek gibi bazı kanser türlerine yakalanma risklerinin en düşük
seviyede olduğunu gösterdi
Sonuçları American Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan
araştırmada, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar ve belirli kanser
hücrelerinin labarotuvarda incelenmesiyle, soğan ve sarmısağın içindeki
bazı bileşiklerin, tümörlerin büyümesini engel olabileceğinin görüldüğü,
sarmısaktaki sülfür bileşikleri ve soğandaki antioksidanların bu
koruyucu maddeler arasında yer aldıkları belirtildi.
Söz konusu araştırmaların her birinde, sağlıklı yaşlı yetişkinlerle bir
tür kansere yakalanmış hastaların karşılaştırıldığı ve her iki gruptan
da beslenmeleri, fiziksel aktiviteleri ve diğer alışkanlıklarıyla ilgili
ayrıntılı bilgi vermelerinin istendiği bildirildi.
İncelemenin yazarı doktor Carlotta Galeone’ın ekibi, haftada 7 ya da 8
porsiyon soğan yiyen kadın ve erkeklerin, bağırsak kanserine yakalanma
riskinin bu sebzeden sakınanlardan neredeyse yüzde 50, sarımsak
yiyenlerin yüzde 25 daha az olduğunu gördü