Paylaşım Türkiye
120 Yıl Yaşamanın Sırrı 212
Paylaşım Türkiye
120 Yıl Yaşamanın Sırrı 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 120 Yıl Yaşamanın Sırrı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
haso
Yetkingrafiker
haso


BANLANDI
Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 02/08/10

Kişi sayfası
Altın Altın: 0
Para Para: 0

120 Yıl Yaşamanın Sırrı Empty
MesajKonu: 120 Yıl Yaşamanın Sırrı   120 Yıl Yaşamanın Sırrı EmptyÇarş. 11 Ağus. - 3:44

İnsanların doğru ve sağlıklı beslenmeleri halinde 120 yıl
yaşayabileceklerini söyleyen Alternatif Tıp Uzmanı Elmira İnal, sağlıklı
beslenmenin yollarını anlattı.


Radyo 7’nin Sevilen programcılarından Eda Çelebi’nin hazırlayıp sunduğu
Eda’yla Gün Ortası programının konuğu Alternatif Tıp Uzamanı Elmira İnal
oldu.



İnal sağlığına dikkat eden bir insanın 120 yıl yaşayabileceğini söyledi.
Suyun ve sebzenin sağlıktaki öneminden bahseden İnal, günlük su tüketip
miktarının da insandan insana farklı olabileceğini aktardı.


Alternatif tıbbın, tıbbı desteklediğini vurgulayan Elmira İnal, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için yapılması gerekenleri sıraladı.


EDA: Sağlıklı yaşamanın sırrı nedir?

ELMİRA İNAL: Hayatta ki en önemli unsurlardan birisi güler yüzlü
olmaktır. Yediğimiz şeylere dikkat etmek, çevremizin sağlığına dikkat
etmek… Ne yazık ki bu günkü koşullarda bu çok zordur. Amerikalı âlim
şöyle söylemiş. İnsanın 120 sene yaşaması mümkündür. Ama tabi bunun için
sağlıklı yaşam unsurlarından akciğerin temiz olması, bağırsakların
temiz olması, böbrek yollarının normal çalışması gerekiyor. Bir de
cildimiz çok önemli bir unsurdur. En önemli faktörlerden biri cildimizin
temiz olmasıdır. Sağlıklı yaşam için mutlaka su içmemiz gerekiyor. Ama
ne yazık ki bugün suda da karışımlar var. Suların flor ile temizlenmiş
olması, çeşme sularının olmaması gibi nedenlerin hepsi sağlıklı
yaşamamıza engeldir.

EDA: Zaten genelde bizler su içmeyi unutuyoruz.

ELMİRA İNAL: Suyu yudum yudum vücudumuzun ağırlığına göre içersek
sağlıklı yaşama zemin hazırlamış oluruz. Bu arada annelerden rica
ediyorum. Mevsiminde çok sebze yenmesi gerekiyor. Sebzeleri iyi
yıkamazsak bağırsak kurtlarının oluşmasına neden olabiliriz. Buda
romatizma ve kalp hastalıklarının oluşmasına sebebiyet verir. Sebzeleri
mutlaka sirkeli suda 10 veya 15 defa yıkamamız gerekiyor.

EDA: Sirkeli suda bekletmek meyveler içinde geçerli mi?

ELMİRA İNAL: Evet bu meyveler içinde geçerli ama meyvelerin kabukları
temizlendiği için sebzeler kadar risk taşımıyor. Mutlaka bunlara dikkat
etmemiz gerekiyor. Su içmemiz gerekiyor. Besin maddelerinin temizlenip
yenilmesi çocuklar için de çok önemlidir. Bugünkü sebze ve meyvelerin
doğallığının az olması ek gıda takviyesini gerekli kılıyor. Bunun içinde
Unicef’ in onayladığı %100 doğal olan çocuk ürünleri var. Bu ürünler
sebze ve meyvelerin doğallığını muhafaza ettiği için tavsiye edebilirim.


EDA: Kimisi günde 2 ila 2,5 litre su için der, kimisi der ki yazın vücut
ter yoluyla su attığı için 3 ila 3,5 litre arası su için. Bunun gerçeği
nedir? Bir ölçüsü var mı?

ELMİRA İNAL: Bizde şöyle bir formül var. Vücudun ağırlığı ne kadarsa onu
30’a bölmek gerekiyor. Mesela 60 kilo olan bir insanın günde 2 litre su
içmesi gerekiyor. Bazı insanlar 120 kg’dır. Bu insanın günde 4 litre su
içmesi gerekiyor. Ama süt, meyve suyu ve diğer sıvılar buna dâhil
değil. Bu bir ay içerisinde gün olarak bölündüğü için 30’a bölüyoruz.
İnsanların komşuları ya da bir akrabaları bir diyetle zayıflıyorlar.
Etrafındaki insanlarda aynı diyetle zayıflamaya çalışıyorlar. Tiroid
bezinin çok bozulması, isteksizliklerin olması, sinir hastalıklarının
olması düzgün olmayan diyetten kaynaklanıyor.

EDA: Normalde diyetler kişiye özeldir değil mi? Birinin diyeti bir başkası uyguladığında o kişinin metabolizmasını bozuyor mu?

ELMİRA İNAL: Kesinlikle bozuyor. Onun için herkes kendiyle ilgili
bilgili bir diyetisyenden diyet alması gerekiyor. Bugün ek gıda
takviyesinin oluşumu insanların diyetle birlikte sağlıklı olmasını
sağlıyor.

EDA: Son zamanlarda sağlıklı beslenme bilinci iyice artmaya başladı.
İnsanlar kendini keşfetmeye başladı hatta sağlıklı ve yeterli
beslenmenin nasıl olacağını araştırmaya başladılar. Bu anlamda neler
yapılabilir?

ELMİRA İNAL: Son zamanlarda ünlü birinin diyeti şudur diyip tüm
insanlara aynı diyeti vermeye çalışıyorlar. Ama bu doğru değil. Her
insanın kendine öz genetik yapısı var. O popüler insanın belki de şeker
hastalığı yoktu ve o diyet sayesinde zayıfladı ama bu diyeti uygulayan
diğer bir kişinin şeker hastalığı varsa bu diyet işe yaramaz. İnsanlar
kendi genetik tahlillerini yaptırıp, bilgili bir diyetisyenle görüşürse
daha doğru beslenip daha sağlıklı yaşayabilirler. Bunun içinde sabahları
muhakkak kahvaltı yapılması gerekiyor. Eğer bir insan öğlene kadar
çalışıyorsa mutlaka yanında yiyecek bir şeylerin olmasını tavsiye
ediyorum. Suyu zaten unutmamak gerekiyor. En önemli unsur da
bağırsakların çalışmaması. Bağırsak konusu çok ciddi bir konudur.
Hastanın lavman(bir çeşit bağırsak ameliyatı) yaptırması gerekir. Buda
mikro cerrahi bir ameliyattır. Bir uzman gözetiminde yapılması gerekir.
İnsanların bağırsaklarında yara olabiliyor, basur olabiliyor, iç basur
olabiliyor, hatta kanser bile olabiliyor. Bu durumda hangi sıvıların
verilmesi gerekiyor bunun bilinmesi gerekiyor. Bu lavman tedavisiyle
birçok insan sağlığına kavuşuyor. Lavman dendiğinde biz şunu anlıyoruz:
bu bir vücut temizliğidir. Bazı durumlarda bağırsakta taş oluşuyor. O
taş oluştuğu için bağırsakta sindirim sisteminde zülâl ayrılıyor. Eğer
insanlarda zülâl parçalanması olursa bağırsakta kan zehirlenmesi oluyor.
Kolesterol oluşuyor. Bağırsağın temizlenmesi de bu açıdan çok
önemlidir. Eğer zülâl oluşmuyorsa vücut sağlıklıdır. Kan zehirlenmesi
yoktur.

EDA: Beslenme programlarında önemli olan noktalar nelerdir?

ELMİRA İNAL: Herkes bildiği yoldan alternatif tıp olarak her şeye
yeltenmemelidir. Tıp hiç unutulmamalıdır. Çünkü tıp olmasaydı kolera,
verem, AIDS de dâhil olmak üzere her türlü hastalık iyice çoğalırdı. Ama
tıpta tamamlayıcı tıpı inkar edemez. Bugün ek gıda takviyesinin her
evde olmalıdır. Anti-oksidan almamız gerekiyor. Kimse sarımsak ya da
soğan yemiyor. Bu besinlerin içinde anti-oksidan var ve biz bu besinleri
kullanmalıyız.

EDA: Sarımsağı işyerlerine gelirken yiyemiyoruz. Yutmak ya da yemeklerin içinde kullanmakta etkili olur mu?

ELMİRA İNAL: Oluyor ama kokuyor diye de bu besinlerden mahrum
kalmamalıyız. Onu çiğ yemek önemlidir. Zaten yiyecekler buharda biraz
haşlanarak yenirse daha faydalı olur. Bu sayede vücutta ki zararlı
maddeler de buharlaşıp gidiyor.

EDA: Sıcak suyla yıkasak bir etkisi olur mu?

ELMİRA İNAL: Az bir suda buharda pişirmek daha faydalıdır.

EDA: Yemekle beraber ekmek yendiğinde çok fazla kilo alınıyor mu?

ELMİRA İNAL: Aslında ekmek yemekle kilo alınmaz. Yağdan da kilo alınmaz.
Yağ yağı eritir. Bugün tereyağı yenilmediği için bu kadar çok
kolesterol oluşuyor. Zaten mide ne kadar kabul ederse insan o kadar
yiyebilir, daha fazla yiyemez. İnsanları tiroid bezleri normal
çalışmadığı için kilo alıyor, hormon dengelerinin normal olmaması
nedeniyle kilo alıyor. Vücudun ekmeğe de çok ihtiyacı var. Ekmekte demir
var ve buda insanlara güç veriyor. Ekmek topraktan oluşuyor. O yüzden
onu mutlaka yememiz gerekiyor. Eğer tiroid bezi normal çalışırsa, sinir
sistemimiz normalse kesinlikle ne kanser oluşur ne kilo alır ne de kilo
veririz. Allah bize öyle bir vücut vermiş ki kendisi zaten başlı başına
bir mekanizmadır. Siz düzgün beslenin o sizi düzgün bir şekilde
yaşatacaktır.

EDA: Esmer ekmekle beyaz ekmek arasında bir fark var mı?

ELMİRA İNAL: Evet fark vardır. Çünkü beyaz ekmekler yapay yollardan
yapılıyor. Kepek ekmeği daha sağlıklı oluyor. Bugün vitaminli ekmekler
çıktı. Zaten ekmek vitaminlidir. Çünkü ekmekler olumsuz yönde o kadar
arıtılıyor ki içinde vitamin de kalmıyor.

EDA: Geçmişte insanlar o kadar sağlıklı beslenmiş. Her şeyi yemişler ve
buna rağmen çok sağlıklı yaşamışlar. Ama bugünkü yiyeceklerle eskileri
karşılaştırdığımızda mutlaka ek gıda takviyesi gerekiyor.

ELMİRA İNAL: Artık herkes üstüne basa basa söylüyor. Bu zamanda her
yerde radyasyon var. Bu radyasyon hep hücrelerimizi öldürüyor. Ve biz
bunu hissetmiyoruz. Erken yaşlanmalar, hastalıkların artması hep bunun
nedenleri. Tıp ilmide muhakkak ek gıda takviyesi vermeli ki vücudun
alamadığı demir, krom, bakır gibi takviyeleri bu şekilde alabilelim.
Teknoloji nasıl değişiyorsa bizim beslenmemizde öyle değişiyor.
EDA: Gençlerde çöküş daha fazla oluyor.
ELMİRA İNAL: Çünkü bugünkü gençler çalışıyorlar. Spor yapıyorlar ama
sadece spor yapmakla sağlık kazanılmıyor. Çok terleyip az yemek
yiyorlar. Fiziksel ve ruhsal olarak daha çok hastalanıyorlar. O anda
gençler kendini mutlu hissediyor. Ama vücut zaman geçtikçe çöküyor.
Bugün sporcular ek gıda takviyesi kullanıyorlar.

EDA: Sağlıklı beslenmede anneler babalar çocuklarını çok fazla koruyamıyor. Bunun nedeni nedir?

ELMİRA İNAL: Sezaryenle doğum çok fazla. Buda anne sütünün kesilmesine
sebep oluyor. Hamilelerin kilo alacağım diye iyi beslenmemesi,
hamilelikten sora kilo alacağım diye yanlış beslenmeleri, insan
hayatında bir kere antibiyotik alınması bağırsaklardaki kötü floranın
oluşumunu fazlalaştırıyor. Anne kardeşiğa ne kadar iyi baksa da kardeşiğun
sindirim sistemi bir antibiyotik aldıktan sora bozulmaya başlıyor. İyi
beslenmeme, suni gıdalar, içecekler, radyasyonlar çocukların daha fazla
lösemi olmasına, saç dökülmesi neden oluyor. Ama yine de anneler bilgili
olup ek gıda takviyesinde bulunmalıdır.

EDA: Bebeklerin gazlı oluşu hamilelik döneminde iyi beslenememekten mi
yoksa hamilelik döneminde soğuk yiyip içmekten mi kaynaklanır?

ELMİRA İNAL: Hamilelikte annenin doğru beslenmemesi doğru beslenmeme sindirim sistemini etkileyerek kardeşiğa da geçiyor.

EDA: Yemeklerden önce iştahımızı kesen yiyecekler yemeli miyiz?

ELMİRA İNAL: Çalıştığımız zaman sinir sistemi bozuluyor, En ufak şeyleri
yemeye başlıyoruz. Bugün piyasada olan Kamboçya çiçeğinden hazırlanmış
ek gıda takviyesi var. Bu mide altı bezini normal çalıştırıyor. İştahı
bastırıyor. Ufak şeyleri yemeye gerek kalmıyor. Mide altı bezi ve
pankreas normal çalıştığı için ne kilo alıyorsun ne kilo veriyorsun.
Şeker hastalığından da korunmuş oluyorsun. Sabahları kahvaltı etmesek
bile yumurta haşlayıp ayaküstü de olsa yemeliyiz.

EDA: Yumurtayı özellikle kışın her gün öneriyor musunuz?

ELMİRA İNAL: Yumurta da ekmek kadar önemlidir. Muhakkak haşlama olarak
yememiz gerekiyor. İster ekmekle ister yaz ister kış olsun yememiz
gerekiyor. Günde 4–5 öğün yememiz gerekiyor. İlla yemek değil
kuruyemişte olur. Kesinlikle bir şeyler yememiz gerekiyor.

EDA: Kuruyemiş yemenin bir ölçüsü var mı?

ELMİRA İNAL: Bugün 3 -4 tane ceviz yerseniz yarın bir avuç fındık yiyin.
Diğer gün fıstık yiyin. Bir avuç kayısı yiyin. Kuru çeşit yöntemlerini
her gün değiştirin. Öğlene kadar ceviz yediyseniz öğlenden sora fındık,
fıstık, üzüm kurusu, kayısı, meysim eriği kurusu yiyin. Sandviçlere
verdiğimiz parayı onlara verirsek daha sağlıklı huzurlu olduğunuzu
görürsünüz. Ara öğün yerine kuru yiyin. Vücut hem yağ hem protein hem
magnezyum alıyor hem de doyurucu oluyor.

EDA: Genç kalmanın sırları nelerdir?

ELMİRA İNAL: Huzurlu düşünmek, geçmişe dönüp keşke dememek, çevreye
olumlu olmak, güneş yağlarından korunmak, yemeklerimize dikkat etmek
gençliğin en önemli unsurlarındandır.

EDA: Baharda içimiz kıpır kıpır oluyor. Bu anlamda bizlere neler tavsiye ediyorsunuz?

ELMİRA İNAL: Yüz, vücut lekesi bu aylarda artmaya başlıyor. Vitamin A
azalıyor. Havuç suyu içsinler. Havuç yemeği, havuç salatası yesinler.
Yumurtanın beyazını yarım limon suyu ile çalkalayıp her sabah
kalktıklarında yüzlerine temizleyici süt gibi sürsünler.3–5 dk kalsın
kurusun. Yıkayıp yumurtanın sarısını zeytinyağını sürüp 10 dk bekleyip
yıkasınlar.

EDA: Havuç zeytinyağı ile çözülür derler şekerli olduğu için. Bu şekilde mi tüketmek gerekir?

ELMİRA İNAL: Havucu biraz haşlayıp zeytinyağında biraz kavurup yesek daha faydalı olur.

EDA: Bahar yorgunluğunu gidermek için neler yapılabilir?

ELMİRA İNAL: Sabah egzersiz yapılır yumurta fındık yenirse olmaz. Olumlu
düşünmek, az az ama sık sık yemek, spor yapmak, su içmek gerekir sadece
ek gıda takviyesiyle bunlar olmaz.

EDA: Kilo verememenin nedenleri nelerdir?

ELMİRA İNAL: Tiroit bezinin normal çalışmaması. Dengeli beslenmeliyiz.
Mide altı ve tiroit bezinin normal çalışması gerekir. Aynı zamanda da
genç kalırız.

EDA: Tahıllar şeker hastalığı riskini azaltıyor mu?

ELMİRA İNAL: Aslında şeker hastalığı riskini azaltan sinir sistemidir.
Sistemi normalse şeker hastalığı riski azalır. Aynı zamanda genetik bir
hastalıktır. Şeker hastalığından korunmak için doğru beslenme,
sinirlenmemek, spor yapmak ve pozitif düşünce gerekir. Az az yemek ve
her zaman yemek gerekiyor.
EDA'YAL GÜN ORTASI RADYO 7'DE
Radyo 7’nin sevilen programcılarından Eda Çelebi tarafından hazırlanan
'Eda'yla Gün Ortası' konusunda uzman konuklarla dinleyiciye faydalı
bilgiler sunuluyor.
Sağlıklı beslenmeden diyete, şifalı bitkilerin gizemli dünyasından
hayatı yaşanılır kılan pratik bilgilere ve yemek tariflerinden çocuk
gelişimine pek çok konu Eda'yla Gün Ortası'nda.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
120 Yıl Yaşamanın Sırrı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Arı Adamın Sırrı
» Mağaradaki Kuşun Sırrı
» Deja vu'nun sırrı çözüldü
» Mumyaların sırrı çözüldü
» Haman isminin sırrı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Sağlık Bilgisi :: Alternatif Tedavi-
Buraya geçin: