Paylaşım Türkiye
A'dan Z'ye Meyvelerin Yararları 212
Paylaşım Türkiye
A'dan Z'ye Meyvelerin Yararları 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 A'dan Z'ye Meyvelerin Yararları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
haso
Yetkingrafiker
haso


BANLANDI
Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 02/08/10

Kişi sayfası
Altın Altın: 0
Para Para: 0

A'dan Z'ye Meyvelerin Yararları Empty
MesajKonu: A'dan Z'ye Meyvelerin Yararları   A'dan Z'ye Meyvelerin Yararları EmptyÇarş. 11 Ağus. - 5:00

ELMA: C ve E vitamini, folik asit, pektin ve flovonoid içerir.
Bağırsak sisteminin korunmasında faydalı ve posadan zengindir.
Kolesterol düşürücü etkisi vardır. Kan şekerini kontrol altında tutar ve
vücut direncini artırır. Kas ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı
olur.

KABAK: K ve C vitamini içerir. Kanın pıhtılaşmasını düzenler. Kemik gelişimini sağlar. Böbrek fonksiyonlarında faydalıdır.

ARMUT:
Fosfor, kalsiyum ve potasyumdan zengindir. Kalp kaslarının düzenli
çalışmasına fayda sağlar. Tansiyon ayarlamasında etkilidir. Posadan
zenginliği nedeniyle bağırsakları çalıştırır.

DUT: Kalsiyum, C ve B vitamini ile bol lif içerir. İdrar söktürücü ve bağırsak çalıştırıcıdır.

KİRAZ: Kalsiyum, fosfor ve C vitamini içerir. Diş çürümesini önlemede faydalıdır. İdrar söktürücüdür. Vücudun su dengesini sağlar.

ERİK: A ve C vitamini ile kalsiyumdan zengindir. Bağırsak çalıştırıcı ve direnç artırıcıdır.

YENİ DÜNYA (MALTA ERİĞİ): A vitamini deposudur. Görmeye ve büyümeye faydalıdır.

İNCİR: Bol posa, kasiyum, fosfor ve magnezyum içerir. Sindirime yardımcıdır. Kemik ve diş sağlığına etkilidir.

ÜZÜM: Potasyum ve C vitamini deposudur. Sindirim sistemi üzerinde faydalıdır. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.

HİNDİBA:
Potasyum, folik asit, C, A ve E vitamini içerir. Demir içeriğiyle
kansızlığa iyi gelir. Yüksek lif içeriğiyle bağırsakları çalıştırır.
Toksin atıcı ve idrar sökücüdür. İştah açıcı özelliği vardır.

ANANAS:
Potasyum, fosfor, demir, A ve C vitamini içerir. Toksin atıcıdır.
Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Cilt sağlığında etkindir.
Zindeliği artırır.

HAVUÇ: A, B, D ve E vitamini
kaynağıdır. Cilt ve kemik sağlığında, hücre yenilenmesinde faydalıdır.
Saç dökülmesini azaltır ve saçı canlandırır.

SALATALIK:
A, B ve C vitamini ile fosfor ve selenyum deposudur. Güçlü bir
antioksidandır. Cildi nemlendirir. İdrar yolları enfeksiyonlarında
faydalıdır. Bol miktarda posa içermesinden dolayı barsak çalıştırıcıdır.
Sakinleştirici etkisi vardır ve toksin atıcıdır.

ŞALGAM:
C vitamini, potasyum ve magnezyum içerir. Yüksek tansiyona iyi gelir.
Lif içeriğiyle bağırsak çalıştırıcıdır. Antioksidan özelliği ile kansere
karşı koruyucu etkileri vardır.

SOYA: A vitamini, folik
asit, doymamış yağ asitleri, demir ve yüksek oranda lif içerir. Kalp
sağlığını korur. Tansiyona iyi gelir. Bağırsak çalıştırıcıdır.
Antioksidan özelliği ile kansere karşı koruyucudur. Kemikleri
güçlendirir.

KUŞBURNU: A, C, D ve E vitamini yönünden
zengindir. Antioksidandır. İdrar yolları enfeksiyonlarında etkilidir.
Bağırsak çalıştırır. Enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Güçsüzlük ve
halsizliğe iyi gelir.

BROKOLİ: A, C, E, B1 ve B2
vitamini ve bol miktarda posa içerir. Kalp hastalıklarına karşı
korucudur. Prostat ve kolon kanseri riskini azaltır. Demir ve folik
asitten zengindir. Kansızlığa faydalıdır.

MARUL: A, B ve E vitamini içerir. Sinir sisteminde faydalıdır. Büyüme ve gelişmede, cilt ve saç sağlığında olumlu etkileri vardır.

SOĞAN:
A, B ve C vitamini ile fosfor ve kükürtten zengindir. Doğal
antibiyotiktir. Bronş açıcı, bağırsak çalıştırıcıdır. Dayanıklılığı
arttırır. Kemik ve diş sağlığında faydalıdır.

SARIMSAK:
A, B, C ve E vitamini ile sakaroz içerir. Yaşlanmayı geciktirir.
Kireçlenmede faydalıdır. Yüksek tansiyonu ayarlar. Doğal antibiyotiktir.
Ödem sökücüdür. Damar gelişiminde faydalıdır.

KEREVİZ: A
ve E vitamini ile folik asit ve potasyum içerir. İdrar söktürücüdür.
Sindirimi kolaylaştırır. Sinir sisteminde yatıştırıcı etkisi vardır.

KARPUZ:
A ve C vitamini ile fosfor ve potasyum içerir. Böbrekteki kum ve
taşların atılmasında faydalıdır. Toksin atıcıdır. Sıvı ihtiyacının
karşılanmasına da katkısı vardır.

KAVUN: A vitamini,
potasyum ve folik asitten zengindir. Damar tıkanıklığında, bağırsakların
çalışmasında etkilidir. Göz sağlına fayda sağlar.

BRÜKSEL LAHANASI:
C ve B vitamini ile kalsiyum ve demirden zengindir. Kalp sağlığına ve
kansızlığa iyi gelir. Kas gelişiminde faydalıdır. Bağışıklık sistemini
güçlendirir. Yüksek tansiyonu düşürmede fayda sağlar.

LAHANA:
Folik asit, A, B ve E vitamini yönünden zengindir. Güçlü
antioksidandır. Mide rahatsızlıklarında ve hazımsızlık gidermede
faydalıdır. Toksin atıcıdır.

PAZI: A ve C vitamini ile
folik asitten zengindir. Beden güçlendiricidir. Demirden zengin olması
sebebiyle kansızlığa iyi gelir. Bol posa içerir. Bağırsak
rahatsızlıklarında faydalıdır.

KARNABAHAR: Potasyumdan zengindir. C vitamini içerir. Kalp hastalıklarında ve tansiyon düşürmede faydalıdır.

YER ELMASI: İnsülin
ve glikoz içerir. Emziren annelerde süt artırıcı etki yapar.
Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Cilde faydalıdır.

PIRASA: Demir, kalsiyum ve potasyum içerir. İdrar sökücüdür. Bronş açıcıdır. Sindirimi kolaylaştırır.

PATATES:
C ve B vitamini ile fosfor ve potasyumdan zengindir. Hazımsızlığı
giderir. Mide rahatsızlıklarında faydalıdır. Kalp üzerinde olumlu
etkileri vardır. Nişasta içeriğinden dolayı kan şekerinin hızla
yükselmesine sebep olabilir.

ENGİNAR: Bol posa içerir.
Kalsiyum, potasyum, magnezyum, A ve C vitamini içerir. Karaciğer ve
safra kesesi sağlığını korur. Sindirimi kolaylaştırır. Böbreklerin
çalışmasını düzenler. Toksin atıcıdır.

TAZE FASULYE: Folik asit, potasyum, A ve C vitamininden zengindir. Kötü kolesterolün düşmesinde yardımcıdır. Antioksidan özelliği vardır.

AVOKADO:
Potasyum, magnezyum, A ve E vitamini içerir. Lif oranı yüksektir.
Kabızlığa iyi gelir. Kalın bağırsak ve hemoroit için faydalıdır. Yüksek
tansiyonu düşürücü etkisi vardır.

BAMYA: A, B ve C vitamini içerir. Sindirime yardımcıdır.

BÖRÜLCE: Kalsiyum, posa, potasyum ve A vitamini içerir. Kolesterolün ve tansiyonun düşmesinde faydalıdır. Kabızlığa iyi gelir.

AYVA: A, B ve C vitamini içerir. Mideyi rahatlatır. İshale karşı korucudur. Cilde faydalıdır.

BAKLA: A ve C vitamini içerir. Lif yönünden zengindir. Kabızlığa iyi gelir. Kolesterole ve kansere karşı koruyucudur.

ISPANAK:
B ve C vitamini ile magnezyum ve çinkodan zengindir. Cilt sağlığına,
sinir sistemine, sindirime, göz sağlığına, büyümeye ve gelişmeye
faydalıdır.

MISIR: Protein, A, B ve C vitamini yönünden
zengindir. Damar sertliğine ve kolesterole faydalıdır. İdrar
söktürücüdür. Böbreklerin düzenli çalışmasında fayda sağlar.

MUZ:
B6 vitamini ve potasyumdan zengindir. Hücre yenilenmesinde ve
bağışıklık sisteminin güçlenmesinde faydalıdır. Elektrolit dengesini
sağlar.

KAYISI: A, B ve C vitamini içerir. Cilt, göz ve
bağışıklık sistemine fayda sağlar. Kemik gelişimini arttırır. Kansızlığa
iyi gelir. Kas ve sinir sistemini güçlendirir.

VİŞNE: A vitamini ve potasyumdan zengindir. İdrar söktürücüdür. Karaciğer ve mide üzerinde olumlu etkileri vardır.

ŞEFTALİ:
C vitamini, potasyum ve posadan zengindir. Hazmı kolaylaştırır. Sinir
sistemine faydası vardır. Vücudun savunma sistemini güçlendirir.

AHUDUDU:
Folik asit, C, E ve A vitamini içerir. İştah açıcı ve idrar sökücüdür.
Diş sağlığına iyi gelir. İshali önler ve ateş düşürücüdür.

DOMATES:
Folik asit, magnezyum, potasyum, B ve A vitamini içerir. Hücre
yenilenmesinde, bağışıklığın artmasında, kemik ve kas gelişiminde
etkilidir.

PATLICAN: B1, B2, C ve A vitamini içerir. Sinir sistemine iyi gelir. Cilt sağlığına ve bağışıklık sistemine faydalıdır.

TRABZON HURMASI: A ve C vitamini ile potasyumdan zengindir. İshal koruyucudur. Göz ve cilt sağlığına olumlu etkileri vardır.

PORTAKAL: C
vitamini ve flovanoid denilen antioksidan deposudur. Kansızlığa iyi
gelir. Kalp ve atardamarları korur. Kolesterol düşürücüdür. Bağışıklık
sistemini güçlendirir.

NAR: C vitamini, demir ve potasyum deposudur. Çok güçlü antioksidandır. Kansere karşı koruyucudur.

MANDALİNA:
C ve A vitamini ile potasyum yönünden zengindir. Hastalıklara karşı
vücudun direncini arttırır. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
Damar sertliğine faydası vardır. Güçlü bir antioksidandır.

GREYFURT:
Folik asit, potasyum ve C vitamini kaynağıdır. Hücre yenilenmesinde ve
büyümesinde etkilidir. Güçlü antioksidandır. Bağışıklık sistemini
kuvvetlendirir. Damar sertliğine faydası vardır.

KİVİ: C vitamini deposudur. Yaşlanmayı geciktirir. Güçlü antioksidandır. Alerjiye karşı bağışıklığı arttırır.

ÇİLEK: A, C ve E vitamini ile folik asitten zengindir. Kas ve eklem ağrılarında faydalıdır. Cilde iyi gelir. İdrar sökücüdür.

YEŞİL BİBER: C vitamini yönünden çok zengindir. Güçlü bir antioksidandır.

LİMON:
Yüksek oranda C vitamini içerir. İskorbüt hastalığına iyi gelir. Güçlü
antioksidandır. İdrar sökücüdür. İdrar yolları iltihabında faydalıdır.

MAYDANOZ: Çok yüksek oranda C vitamini içerir. Ayrıca folik asit, A
ve E vitamini yönünden zengindir. Büyüme, kemik ve diş sağlığı
gelişiminde etkindir.

MANGO: A ve C vitamini yönünden hayli zengindir. Göz ve cilt sağlığına iyi gelir. Antioksidan özelliği ile kansere karı koruyucudur.

PEPİNO: C vitamini, fosfor ve potasyum kaynağıdır. Eklem romatizmasında, kemik gelişiminde ve hemofili hastalığında etkilidir
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
A'dan Z'ye Meyvelerin Yararları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Meyve Kabuklarının Yararları
» Ayva'nın yararları
» Keçiboynuzu'nun yararları
» Cikolatanın Yararları
» İğde nin yararları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Sağlık Bilgisi :: Alternatif Tedavi-
Buraya geçin: