Paylaşım Türkiye
Yeşil Erik Binbir Derde Deva 212
Paylaşım Türkiye
Yeşil Erik Binbir Derde Deva 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 Yeşil Erik Binbir Derde Deva

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
haso
Yetkingrafiker
haso


BANLANDI
Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 02/08/10

Kişi sayfası
Altın Altın: 0
Para Para: 0

Yeşil Erik Binbir Derde Deva Empty
MesajKonu: Yeşil Erik Binbir Derde Deva   Yeşil Erik Binbir Derde Deva EmptyÇarş. 11 Ağus. - 5:08

Uzmanlar, yeşilden sarıya, kırmızından mora kadar çeşitli renkte ve tatta olan eriğin birçok derde deva olduğunu belirtiyor.

Market, manav ve pazarlarda tezgahları süslemeye başlayan yeşil eriğin
bol miktarda B vitamini içerdiğini ifade eden uzmanlar, "Erik,
kansızlığı giderir, iştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Romatizma, mafsal
kireçlenmesi ve nikriste faydalıdır. Ateş düşürücü etkisi de olan erik,
diş temizliğine de yardımcı olur. Regl düzenleyici, idrar söktürücü ve
terleticidir. Tuzsuz rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara iyi
geldiği bilinmektedir. Kalp ve böbrek hastalıklarına, karaciğer
hastalıklarına karşı B

vitamini ihtiva eden erik, bu özelliği sayesinde sinir sistemini takviye
eder. Çekirdekleri ise bağırsak solucanlarını düşürmekte kullanılır"
dedi.

Türkiye'deki en tanınmış erik çeşitleri can eriği, papaz eriği, mürdüm
eriği ve tatlı üryani eriği olarak biliniyor. Türkiye'nin hemen her
yöresinde yetiştirilen erik, daha çok taze meyve olarak tüketildiği gibi
komposto, hoşaf, şurup, pekmez, reçel, marmelat veya kurutularak
saklanıyor. İlkbaharda çıkan eriğin yeşil, kırmızı ve sarı meyvesi
sonbahara kadar, kurutulmuşu da yıl boyunca tüketilebiliyor. Latince adı
"Prunus domestica" olan erik, en eski yazılı belgelere göre 2000 yıldır
biliniyor. Kafkasya

ve Hazar Denizi çevresinden dünyaya yayıldığı sanılan eriğin erkenci
döneminde çıkanına "can eriği", yaz ortalarında olgunlaşanına "Japon ya
da İtalyan eriği" deniyor. Ağustos'ta olgunlaşmaya başlayan "Avrupa
eriği" ise Ekim ayına kadar yenebiliyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yeşil Erik Binbir Derde Deva
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hangi gıda,hangi derde deva?
» 101 Derde DEVAA...
» Yeşil Çay Niye Bu Kadar Faydalı ?
» Yeşil çay, damarları hızla açıyor
» 7 ayrı hastalığa deva 7 şifalı bitki

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Sağlık Bilgisi :: Alternatif Tedavi-
Buraya geçin: