İngiliz araştırmacılar, C vitamininin, besinler ve salyanın mide
asidiyle karışmasıyla ortaya çıkan, kansere yol açan potansiyel
bileşikleri ortadan kaldırdığını, ancak bu karışıma yağ eklendiğinde,
vitaminin tehlikeli bileşikleri güvenli hale getirme özelliğinin
geçersiz kaldığını bildirdi.
Glasgow Üniversitesinde görevli bilim adamlarının laboratuvar ortamında
yaptığı araştırmanın sonuçlarının, belli başlı mide kanserleriyle
beslenme biçimi arasındaki bağlantıları göstereceği belirtildi.
Bilim adamları, tükürükte bulunan ve nitrattan gelen nitröz asidi
tuzunun mide kanserini tetikleyebileceğinin sanıldığını kaydetti.
Uzmanlar, nitröz asidi tuzunun, midenin asitli ort***** girdiğinde,
midedeki diğer kimyasalları kansere yol açan etkenler haline
getirebileceğine dikkati çekti.C vitamini gibi antioksidanların ise bu
oluşumu engellediği, ancak yağın devreye girmesiyle bu özelliğini
yitirdiği belirtildi.