Siyah üzüm suyunun, kanser ve kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olduğu tespit edildi.
İskoçya'nın Glasgow Üniversitesi'nce yapılan araştırmada, piyasadaki
meyve sularının içerdiği antioksidan miktarı ölçüldü.Hücrelere zarar
vererek, yaşlanmadan kansere kadar birçok sağlık sorununa yol açan
serbest radikalleri etkisiz bırakan antioksidanlar açısından en zengin
meyve suyunun siyah üzüm suyu olduğu ortaya çıktı.
Elma, nar ve yabanmersini sularının da bol miktarda antioksidan içerdiği
belirlendi. Uzmanlar, vücudun ihtiyaç duyduğu antioksidanları alabilmek
için günde 5 porsiyon meyve-sebze yenmesi gerektiğini hatırlatarak,
antioksidan açısından zengin bir bardak meyve suyunun bir porsiyon meyve
yerine geçebileceğini kaydetti.