Antepfıstığı, göz sağlığından hücre yenilenmesine kadar pek çok şeye faydalı.
Çerezlerin gözdesi antepfıstığı; göz sağlığından hücre yenilenmesine ve
bağışıklık sisteminin güçlenmesinden kansere kadar birçok önemli
görevler üstleniyor.
Üzüm ve şaraptaki ile benzer
Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu;
üzüm ve şarapta bulunan 'resveratrol' isimli antioksidanın
antepfıstığında da olduğunu belirterek, "Bu madde, insan sağlığı
açısından son derece önemli bir antioksidan maddedir.
Resveratrol, kötü kolesterole etki yaparak kronik kalp rahatsızlıklarını azaltır. Kanser riskine karşı da bir kalkandır" diyor.
Günde bir avuç
Tokuşoğlu, 'Yeşil Altın Antepfıstığı' isimli kitabında, antepfıstığının
yararlarını şöyle anlatıyor: "Günde bir avuç yenecek antepfıstığı ile
bir insanın günlük E, A ve B1 vitamininin önemli bölümü karşılanabilir.
Vitamin ve mineraller açısından zengin olan antepfıstığı; bazı kanser
türlerine karşı azaltıcı etkiye sahip olan E vitamini yönünden ceviz ve
pikan fındığından daha zengindir. Ayrıca bu çerezde A ve B1 vitamini de
bolca mevcut."