Paylaşım Türkiye
Antioksidan Dosyası 212
Paylaşım Türkiye
Antioksidan Dosyası 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 Antioksidan Dosyası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
haso
Yetkingrafiker
haso


BANLANDI
Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 02/08/10

Kişi sayfası
Altın Altın: 0
Para Para: 0

Antioksidan Dosyası Empty
MesajKonu: Antioksidan Dosyası   Antioksidan Dosyası EmptyÇarş. 11 Ağus. - 18:54


(1.Bölüm)
Antioksidan kullanımı son derece yaygın ancak bilinçsiz kullanmak,
sağlık yerine zarar getiriyor. Antioksidan hakkında bilmeniz gereken her şey

Antioksidan Dosyası 239B23047785F8542B1263B452A2


Öncelikle antioksidan ne demektir, bu konuyu tam olarak bilmemiz gerekir.

Antioksidanlar, vücutta oksitlenmeyi engeller.
Oksitlenme, metabolizma reaksiyonlarının, herhangi bir sebeple düzgün işlememesiyle ortaya çıkar.
Buna bir çeşit doku bozulması denilebilir.

Serbest radikaller, bu oksitlenme sayesinde ortaya çıkar.

Alınan besinlerin düzgün yakılmaması, serbest radikallerin ortaya çıkmasına yol açar.
Bir hücre içinde fazlaca serbest radikal üremesi sonucu, o hücre ölür.

Günlük hayta genellikle düşük seviyede serbest radikal ürer.

Az seviyede üreyen serbest radikaller hücre zarının, hücre çekirdeğinin ve
yağların yapısını bozarak, hatalı çalışmasına sebep olur.
Bunun sonucunda ise, kanser, kolesterol, kireçlenme, eklem sertleşmesi, Alzheimer, ciltte erken yaşlanma
ve bunun gibi pek çok hastalığa davetiye çıkarır.

Temelde, oksidasyon vücuttaki zehirli madde oluşumlarından sadece bir tanesidir.

Ancak ortaya çıkan, serbest radikallerin fazlalaşması sorun oluşturur.
Buna �oksidatif stres� denir.
Bu artış aşırı yükselirse, hücre ölümü ve organ hasarı ortaya çıkar.

Bu duruma bir örnek vermek gerekirse, soğuktan donmuş bir kol veya

bacak, birden sıcakla karşılaşırsa, benzer bir durum oluşur.
Bu yüzden donma vakalarında ısıtma işlemi uygulanmaz.

Günümüzde en sık karşılaşılan durum ise, düşük seviyede serbest radikal artışıdır.

Şişmanlık, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, yaşlanma, sigara, hava kirliliği,
spor yapmamak, kronik duygusal stres, hava kirliliği gibi durumlar; dokuların
oksijeni gerektiği gibi kullanmasını engelleyerek,
düşük dozda serbest radikallerin artmasına sebep olur.

Günlük hayatta maalesef bu sorunlardan tam olarak kaçmamız mümkün olmaz.

Bu durumda vücutta oluşan serbest radikallerin oluşumunu engellemek veya
oluşan serbest radikalleri ortadan kaldırmak zorunluluğu ortaya çıkar.

Gıdalar, en iyi antioksidanlardır.

Bunların arasında ilk sırada sayılabilecekler:

Domates, havuç, turp, şalgam, yapraklı tüm sebzeler, orman meyveleri,

kırmızı üzüm, nar, soğan, sarımsak, pırasa, yeşil çay, genel olarak tüm kırmızı meyve
ve sebzeler, omega 3 kaynakları yer almaktadır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Antioksidan Dosyası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Antep Fıstığı Antioksidan
» ANTİOKSİDAN Hakkında Merak Edilenler
» Dosyasinasilacilir.com - Dosyası Nasıl Açılır?
» Dosyası Nasıl Açılır
» Simpo PDF Merge & Split PDF Dosyası Bölme ve Birleştirme Programı Download

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Sağlık Bilgisi :: Diyet-
Buraya geçin: