haso Yetkingrafiker
Mesaj Sayısı : 2099 Kayıt tarihi : 02/08/10
Kişi sayfası Altın: 0 Para: 0
| Konu: Öğün Arası Atıştırma! Çarş. 11 Ağus. - 17:47 | |
| Öğün aralarında ayaküstü yediğimiz yiyeceklerin lezzetli ve sağlıklı olması şarttır. Bazı kişiler, sağlıklı beslendikleri halde, sadece yedikleri öğün arası atıştırmalıklar yüzünden kilo alırlar.
Öğün aralarında son derece keyifli ve lezzetli gelen şeylerden biri de, atıştırmaktır. Eskiler, onların zamanında her şeyin sağlıklı olduğunu söylerler. Ancak gözden kaçan, o zamanlar cips, çikolata, gofret gibi ürünlerin olmadığıdır. Eğer olsaydı, onların da çikolatayı tercih edecekleri bir gerçektir.
Ara öğünler, kandaki insülin düzeyini stabil tutup acıkmaya engel olurlar. Ayrıca atıştırma duygusunu da tatmin ederler.
Hazırlamak için zaman ve emek harcanmaması, reklamların etkisi ve lezzetinden dolayı, abur cubur, mutfakta kendine kolaylıkla yer bulur. Ancak sizin de kilonuza dikkat etmeniz gerekiyor ve sağlıklı bir beslenme istiyorsanız, atıştırma türünü değiştirmeniz gerekir. Biraz çaba harcamayı göze alarak, lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar elde edebilirsiniz.
Tatlandırıcılı, yüksek kalorili, gazlı meşrubatlar yerine, mevsim meyvelerinden sıkılmış meyve sularını seçin.
Sabah ve öğlen arasında, bir dilim ekmek üzerinde tahin pekmez sürüp yiyebilirsiniz. Yağ deposu cipslerden, gofretten çok daha yararlıdır.
Yulaflı, meyve parçalı bir kase müsli, hem midenizi korur, hem sağlığınıza yararlıdır.
Canınız çikolata istediğinde, kuru incir içine ceviz veya badem koyup lezzetli bir kaçamak yapabilirsiniz.
Boyalı şekerlemelerden kurtulup, kurutulmuş dut, erik, kayısı gibi meyve parçalarına yönelmeyi deneyebilirsiniz.
Muzlu süt, içine meyve katılmış bir kase yoğurt, hazırlanırken içine boya katılmış ürünlerden uzak durmanızı sağlayacaktır.
Bir parça sıcak pidenin içine koyacağınız tulum peyniri, fast food yemeklerden daha faydalıdır.Sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıklarla, kilo kontrolünde başarı sağlayabilirsiniz. Hem aşırı tatlı isteğiniz azalır, hem kandaki insülin miktarının düzeyi korunmuş olur. | |
|