Emzirme döneminde:
• Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi içeren hazır besinler mümkün olduğu kadar yenmemelidir.
• Yemeklerde iyotlu tuz kullanılmalıdır.
• Kuru meyveler demir ve kalsiyumdan zengindir. Günlük beslenmede yer almalıdır.
• Hazır meyve suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları, ayran, limonata tüketilmelidir.
• Kansızlığa neden olduğundan yemeklerle birlikte çay içilmemelidir. 1-2
saat sonra açık çay içilebilir. Ama ıhlamur, nane, papatya, kuşburnu
gibi bitki çayları tercih edilmelidir.
• Tarım ürünlerine haşere öldürücü ilaçlar atıldığından sebze ve meyveler iyice yıkanmalıdır.
• Sebzelerin, makarna ve eriştenin haşlama suları dökülmemelidir.
Kurubaklagiller iyice yıkandıktan sonra ıslatılmalı ve haşlama suları
dökülmemelidir.
• Pekmez kan yapıcıdır. Şeker yerine tatlı olarak pekmez yenmesi kansızlığa karşı alınacak önlemlerden biridir.
• Bebek emzirilirken günde 3lt sıvı almaya çalışılmalıdır.