Paylaşım Türkiye
Şifalı Çaylar.. 212
Paylaşım Türkiye
Şifalı Çaylar.. 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 Şifalı Çaylar..

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
haso
Yetkingrafiker
haso


BANLANDI
Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 02/08/10

Kişi sayfası
Altın Altın: 0
Para Para: 0

Şifalı Çaylar.. Empty
MesajKonu: Şifalı Çaylar..   Şifalı Çaylar.. EmptyÇarş. 11 Ağus. - 16:43

Şifalı Çaylar.. Reputation_posŞifalı Çaylar.. Reputation_posŞifalı Çaylar.. Reputation_posŞifalı Çaylar.. Reputation_posŞifalı Çaylar.. Reputation_posŞifalı Çaylar.. Reputation_highposŞifalı Çaylar.. Reputation_highposŞifalı Çaylar.. Reputation_highposŞifalı Çaylar.. Reputation_highposŞifalı Çaylar.. Reputation_highposŞifalı Çaylar.. Reputation_highpos

Şifalı Çaylar..
google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad); Uzmanlar,
çoğu ilacın temelinde bulunan bitkilerin çaylarının da birer şifa
kaynağı olduğunu belirtiyor. Bitkilerle tedavinin her zaman için ilaç
tedavisinden daha uzun süreceğini belirten uzmanlar, "Bitkiler hastalığa
yakalanmadan önce önlem olarak kullanılmaya başlanmalı, basit
hastalıklar bitki çayları, kompresler ve bitkilerden yapılmış yağlarla
tedavi edilmeli. Ciddi hastalıklarda da doktorun verdiği tedaviye
paralel olarak bitkilerden yararlanılabilir" dedi.Doğada şifalı bir çok
bitkiden şifalı çaylar elde edilebileceğini kaydeden uzmanlar, bitki
çayı hazırlarken de şu tavsiyelerde bulundu: "Bitki çayı hazırlarken
özellikle taze kaynamış klorsuz su kullanılmalı. Birçok hastalıkta
klorun zararlı olduğu saptanmıştır. Suyunuzu kaynattıktan sonra bir iki
dakika dinlendirin. Porselen bir demliğe önce çayını yapacağınız bitkiyi
koyun ve üzerine gerekli miktarda su ekleyin. Genellikle 1 tatlı kaşığı
kuru veya bir avuç taze ot için dörtte bir litre su kullanmak gerekir.
Çayın demlenmesi için 2-5 dakika yeterlidir. Kök bitkilerden çay
yapacağınız zaman (zencefil, havlıcan gibi) aynı miktarda su ve bitkiyi
birlikte cezveye koyup kaynatma yoluyla çayınızı yapabilirsiniz."

Şifalı çay elde edilen şifalı bitkilerden bazıları şunlar:

Ihlamur:
Soğuk algınlığına ve öksürüğe karşı en etkili ve en yaygın olarak
kullanılan doğal ilaçlardan biri olan ıhlamur, uykusuzluk, spazm ve kan
dolaşımı bozukluklarında da kullanılır. Özellikle akşam saatlerinde
fazla içmemeye dikkat etmek gerekir, çünkü fazla miktarda alındığında
uykusuzluğa neden olabilir. Yapraklarında çok miktarda klorofil
taşımasından dolayı kansızlık durumunda kullanılmasında fayda vardır.
Diğer çaylarda olduğu gibi ıhlamuru da hazırladığınız zaman için ve bir
daha kaynatmayın. Çünkü uzun süre kaynatılıp içilen ıhlamur size
yarardan çok zarar verebilir.

Yogi Çayı: Hintli
yogilerin içtiği baharatlı bir çay. Tam da kış mevsimine uygun, yani
ısıtıcı. Ayurvedik bir çay yogi çayı ve yoğun baharatların karışımından
oluşuyor. Bu çayı hazırlamak için ufak bir tencereye bir parça kabuk
tarçın, 4-5 kakule tanesi, 1 ufak kök zencefil, 2 karanfil ve 4-5 adet
tane karabiber koyun. Üzerine 2 su bardağı su ilave edip 5 dakika kadar
kaynattıktan sonra dilerseniz içine 1 tatlı kaşığı siyah çay ekleyip
biraz demlendirip süzün. Dilerseniz sütle karıştırıp için.

Isırgan:
Isırgan, birçok rahatsızlığa iyi gelen ve sonbahardan ilkbaharın sonuna
kadar bahçelerde bol miktarda yetişen bir ottur. Özellikle metabolizma
rahatsızlıklarına, mide, bağırsak, böbrek, romatizma ve gut
hastalıklarına iyi gelir. Ayrıca nefrit, sarılık, idrar yolları taşları
ve özellikle kansere karşı günde 3-4 fincan ısırganotu çayı çok
yararlıdır. Isırgan çayını hazırlamak için kişi başına bir tatlı kaşığı
kuru veya bir avuç taze ısırganotu yeterlidir.

Biberiye:
Bu güzel kokulu bitkinin kullanılmadığı hastalık yok gibi. Özellikle
kan dolaşımı hastalıklarına, romatizma ve astım hastalıklarına, mide ve
bağırsak gazlarına karşı kullanıldığı gibi ağır yemeklerden sonra
içildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bronşit, öksürük, migren,
gastrit, başağrısı, ağrılı adet, düşük tansiyon, kabızlık, safra kesesi
taşı, ishal ve karaciğer rahatsızlıklarında da kullanılır. Hoş bir tat
vermesi açısından biberiye çayına bir parça da kabuk tarçın
atabilirsiniz.

Rezene: Rezene, Ege Bölgesi pazarlarında
bahar aylarında bol bulunan bir bitkidir. Rezene çayı özellikle gaz ve
kramp ağrılarında, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır.
Özellikle bebeklerin gazlı olduğu zamanlarda sık başvurulan bir ilaçtır
rezene çayı. Öksürük ve soğuk algınlıklarında ve çocuklarda boğmaca
hastalığı sırasında rezene çayı yararlıdır. Listeyi uzatmak mümkün:
Hıçkırık, bulantı, idrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok
durumda rezene çayına başvurabiliriz.

Hindiba: Hem
salatalarda, hem de haşlanarak zeytinyağı ve limon ilavesiyle
kullanılabilen hindiba iyi bir idrar söktürücüdür. Karaciğer
hastalarının, romatizmalıların ve şeker hastalarının sofralarının
başköşesine oturtması gereken otlardan biridir hindiba ve bunlardan
başka bağırsakları yumuşatır, müzmin romatizma, gut, böbrek ve safra
kesesi hastalıklarında yararlıdır. Hindiba köklerinden yapılan kahve iyi
bir iştah açıcıdır. Romatizma hastaları ilkbahar ve sonbaharda 4-6
hafta arası sabah ve akşam hindiba çayı içerek kür yapabilirler ve
faydasını da hızla görürler. Hindiba çayı hazırlamak için kişi başına
1-2 tatlı kaşığı doğranmış hindiba kullanılır.

Nane:
Nane çayı, mide ve bağırsak gazlarında, bulantı ve kalp çarpıntısında
içilir. Sindirim sistemi rahatsızlıklarında, karın ağrısı, ishal, safra
kesesi taşı, baş ağrısı, migren, sinüzit, diş ağrısı, halsizlik,
bronşit, öksürük gibi rahatsızlıklarda da tedavi edici özelliği olan
nane, nefes darlığında da şöyle kullanılabilir: Bir tülbentin üzerine
bal konur, üzerine taze veya kuru nane yaprakları serpilir ve yatmadan
önce göğüs üzerine bağlanır, sabaha kadar bırakılır.

Kekik:
Kekik çok güçlü bir antiseptik olarak biliniyor. Kekik yağından elde
edilen timol birçok ilaçta, hatta ameliyatlarda yara temizlemek için
kullanılıyor. Eski zamanlarda salgın hastalıklarda kullanılan kekik
günümüzde de grip salgınlarında bol bol kullanılmalı. Ve boğmaca olana,
öksürene, bronşite yakalanana, midesi rahatsız olana, ishal olana, adet
sancısı çekene kekik çayı içirmeli. Böcek sokmalarında deriye sürülerek
kullanılan kekik, cilt hastalıklarında da banyo suyuna atılarak
kullanılabiliyor.

Zencefil: Ayurveda ve Çin Tıbbı nda 5
bin yıldır kullanılan zencefil, ısıtıcı bir ottur. Özellikle metabolizma
rahatsızlıklarında temizleyici, düzenleyici ve canlandırıcı bir etkiye
sahip. Ayrıca faranjitte, ishal, gaz gibi durumlarda, kan dolaşımını
artırmak için, kas hastalıklarında ve romatizmal ağrılarda kullanılıyor.
Soğuk algınlıklarında çayını içebilir, öksürük için
zencefil-zerdeçal-bal karışımını sabah ve akşam aç karnına şurup
niyetine kullanabilirsiniz. Zencefil canlandırıcı olduğu için
akciğerleri temizler, gazı önler ve terlemeyi artırarak cildin de
temizlenmesini sağlar.

Adaçayı: Kızılderililerin kutsal
bitkisi sayılan adaçayı, Akdeniz yöresinde bol bol yetişir. Antibiyotik
ilaç görevi gören adaçayı diş eti rahatsızlıklarında ve boğaz
ağrılarında çok yararlıdır. Sinir bozukluğu, baş dönmesi, titremeye iyi
gelir ve menopoz döneminde karşılaşılan terlemeyi durdurur. Ayrıca
dolaşım sistemi hastalıklarında, tansiyon düşüklüğünde, sindirim sistemi
bozukluklarında, psikolojik rahatsızlıklarda, halsizlikte, sinir
hastalıklarında da kullanılır. Özellikle boğaz ve ağız içi
iltihaplarında günde birkaç defa adaçayıyla hazırlanıp soğutulmuş çayla
gargara yapın, iyi geldiğini göreceksiniz.

Elma: Elma,
besin değeri dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı
koruyucudur. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur, lifli olduğu
için bağırsakları temizler, karaciğerinden şikayet edenler,
romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile elmadan faydalanabilirler.
Elma yatıştırıcı, uyku vericidir, başağrılarına iyi gelir. Taze elma
suyu cilde sürüldüğünde dokuları sağlamlaştırır ve teni güzelleştirir.
İlkbaharda toplanan elma çiçekleri kurutularak sonbahar ve kış aylarında
kaynatılır ve göğse ve öksürüğe iyi gelecek bir şurup elde edilir.
Kurutulmuş elma parçalarından çay yapabileceğiniz gibi kabuğuyla küçük
parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon ve
portakal koyarak çay olarak tüketebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Şifalı Çaylar..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Şifalı Bitkiler
» şifalı bitkiler (a-z)
» şifalı sular
» şifalı bitkiler (a-z) devamı
» şifalı bitkiler (a-z) devamı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Sağlık Bilgisi :: Alternatif Tedavi-
Buraya geçin: