Yaşlanmayı geciktirici, hastalıkları önleyici besin maddelerinin neler olduğunu öğrenmek ister misiniz?
Buğday kepeği: Tam buğday ekmeği ve kahvaltılık tahıllarda bulunur. Meme ve bağırsak kanserine karşı koruyucu, kolesterol düşürücü.
Yeşil çay:
Kolesterolü düşürücü etkisi var. Yapılan deneylerde birçok kanser
türünde etkili olduğu saptandı. Günde 1 - 2 fincan öneriliyor.
Üzüm çekirdeği ekstresi: Kansere ve kalp hastalıklarına karşı güçlü bir silah. İltihaplı romatizma ve alerjilerin tedavisinde de kullanılıyor.
Likopen:
Meyve ve sebzelere kırmızı rengi veren likopen özellikle prostat
kanserine karşı koruyor. Pankreas, meme ve mesane kanserlerinde de
etkili.
Pektin: Hem kansere hem de kalp hastalıklarına karşı koruyan bir madde. Elma, muz, greyfurt, kuru fasulye ve kök sebzelerde bulunuyor.
Su: Günde 6 - 8 bardak su içmek gerekiyor. Su, kabızlığı önler, kilo kontrolünde yardımcı olur, cildin yaşlanmasını önler.
Askorbik asit (C vitamini): Portakal, greyfurt, limon, brokoli, kivi, çilek, tatlı kırmızı biberde var. Özellikle mide kanserine karşı koruyucu.
Beta - karoten:
Hemen hemen tüm kanser türlerinde koruyucu. Kalp krizi ve felç riskini
düşürüyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kayısı, patates, brokoli,
kabak, havuç, şeftali ve ıspanak zengin kaynakları.
Arnavut biberi: Kalp hastalığı ve felç riskini azaltır, kötü kolesterolü düşürür. Ağrı giderici ve ruh halini düzelticidir.
Çemen: Afrodizyak
olarak ünlenen çemen, erkeklerde iktidarsızlığı ve kadınlarda menopoza
eşlik eden rahatsızlıkları tedavide kullanıldı. Günümüzde menopoz ve
diyabet tedavisinde yardımcı olarak öneriliyor.