Paylaşım Türkiye
yorgunluğa karşı doğal reçete 212
Paylaşım Türkiye
yorgunluğa karşı doğal reçete 212
Paylaşım Türkiye
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


paylaşım forumu, site ekle, site tanıt, dizin
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlSite ekleGiriş yap

 

 yorgunluğa karşı doğal reçete

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
haso
Yetkingrafiker
haso


BANLANDI
Mesaj Sayısı : 2099
Kayıt tarihi : 02/08/10

Kişi sayfası
Altın Altın: 0
Para Para: 0

yorgunluğa karşı doğal reçete Empty
MesajKonu: yorgunluğa karşı doğal reçete   yorgunluğa karşı doğal reçete EmptyÇarş. 11 Ağus. - 5:09

Hormon değişimine karşı 10 bardak su için
Bahar aylarında hangi vitaminlerin önemi artar?


* Baharda artan stresi azaltmak için B grubu vitaminleri yönünden zengin
gıdaları mutlaka tüketmeliyiz. Tam tahıllı ekmekler, kuru baklagiller,
yeşil yapraklı sebzeler, et ve süt ürünleri gibi.


* Antioksidan vitaminler vücudumuzun zararlı çevresel etkilere karşı
koruyuculuğunu arttır. C vitamini, E vitamini, A vitamini, selenyum ve
çinko, güçlü antioksidan özelliğine sahip vitaminlerdir.


- C vitamininden zengin besinler; maydanoz, biber, turunçgiller, soğan, kereviz, brokoli, çilek ve kiviyi sayabiliriz.


- A vitamininden zengin besinler: Balık, yumurta sarısı, kırmızı et,
süt, yoğurt, havuç, kayısı, tatlı kabak, kavun, şeftali, ıspanak,
brokoli, tere, maydanoz, dereotu ve roka.


- E vitamininden zengin besinler: Bitkisel yağlar, yağlı tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta ve kepeği ayrılmamış un.
- Selenyumdan zengin besinler:

Balık, deniz ürünleri, etler, tahıllar, yumurta, brokoli, lahana, kereviz, soğan – sarımsak, mantar ve turp


- Çinkodan zengin besinler: Etler, balık, süt, peynir, yumurta, deniz
ürünleri, yağlı tohumlar, kuru baklagiller, kepekli tahıl ürünleri ve
mantar.
Gerekli vitaminleri almak dışında beslenmemizde dikkat etmemiz gereken hususlar nelerdir?

* Öğün sayımızı artırmak, sindirim sistemimizin zorlanmaması için çok
önemlidir. Öğün araları 2.5-3 saat arayla olmalı, uzun süre aç
kalınmamalı ve birden yemeğe yüklenilmemeli.


* Günlük sıvı tüketiminin artırılması, baharda değişen hormonal ve
çevresel etkilerin vücudumuzda yaratacağı ödemi (şişkinliği)
azaltacağından oldukça önemlidir. Günde 10-14 bardak arası su
tüketmeliyiz.


* Kola ve kahve gibi kafein içeriği yüksek içecekler ve alkol tüketimi,
stresi ve vücuttaki ödemi arttıracağından uzak durulması gereken
içeceklerdir. Onların yerine su, az tuzlu ayran, yarım yağlı süt ve taze
sıkılmış meyve sularını tercih etmeliyiz.


* Aşırı tuz tüketimi; vücutta su birikimi arttırarak yorgunluk hissini artırabileceğinden, fazla tuz tüketiminden kaçınmalıyız.


* Hafif yürüyüş ve sporlar hormonal dengeyi arttıracağı,
metabolizmamızın hızlanmasında ve ödemin atılmasında faydalı olacağı
için mutlaka düzenli olarak yapılmalıdır.


* Ağır karbonhidratlı ve yağlı yiyecekler (hamur işleri, şerbetli
tatlılar, fazla miktarda pilav, makarna, ekmek, kızartma, kavurma vb.)
tüketimi uyku ve yorgunluk halini artıracağından ölçülü tüketilmelidir.
Bunların yerine kepekli ve tam tahıllı yiyecekler, sütlü tatlılar,
haşlama, fırın ve ızgara tarzı yiyecekler tercih edilmelidir.
Bahar beslenmeyi nasıl etkiliyor, neler yapılmalı?

Baharın gelmesiyle birlikte birçoğumuz kilo verme telaşına düşeriz. Kısa
sürede mucize yaratan diyetler, ilaçlar veya bitkiler denemeye
başlarız. Uzun zamanlarlara alınan kiloları 1-2 ay içinde vermeye
çalışmak, bilinçsiz ve dengesiz diyetler uygulamak, sağlığımız üzerinde
zararlı etkilerinin yanı sıra, metabolizmada yavaşlamaya, bağışıklık
sisteminin düşmesine, halsizlik, yorgunluk ve konsantrasyon bozukluğu
gibi birçok sıkıntıyı yaşamamıza sebep olabilmektedir. Bu nedenle kilo
vermek isteyenlerin, mutlaka diyetisyen kontrolünde beslenmelerini
ayarlamaları gerekir.
BAHAR SEBZELERİYLE BESLENİN

Bahar ayları hangi yiyeceklerin tam mevsimidir?

Bahar aylarındaki beslenmede dikkat edilmesi gereken en önemli
noktalardan biri de; besinleri mevsiminde, taze ve hormonsuz olarak
yemektir. Meyvelerin gelişimi ve üremeleri için çok düşük dozlarda
kullanılan hormon içeren ilaçlar insan sağlığını fazla etkilemiyor.
Ancak meyve ve sebzelerin hızlı ve fazla büyümesi ve verimini arttırmak
için yüksek dozlarda ve bilinçsizce kullanılan hormon ilaçları
sağlığımızı riske sokabiliyor. O yüzden alışverişlerimizde mevsimine
göre çıkan besinleri tercih etmeliyiz ve bunları taze olarak pişirip
tüketmeliyiz.
MART

Balık: Levrek, kalkan, kefal, tekir ve midye.

Sebze: Ispanak, havuç, pırasa, kırmızı turp ve brokoli.
Meyve: Elma ve muz.

NİSAN:

Balık: Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, barbunya, mercan, kayabalığı ve midye.

Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz, taze kekik, bakla ve marul.
Meyve: Can erik

MAYIS:

Balık : Barbunya, ıstakoz, levrek, tekir, kılıç, kırlangıç, dilbalığı, iskorpit, pavurya ve karides.

Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates ve salatalık.
Meyve: Çilek, yeşil eri, malta eriği ve dut.


HORMONDAN KAÇMAK İÇİN ECİŞ BÜCÜŞ SEBZELERİ SEÇİN
Meyve ve sebzelerin tazeliğinden nasıl emin olabiliriz?

Dış görünüş ve yapılarına göre ayırt edebileceğimiz bazı yiyecekler şöyle:

Domates:

Domates kesildiğinde içi fazlaca boşsa, meyvenin ucunda sivri
çıkıntılar ve yuvarlak yapısından farklı bir şekle sahipse, hormonlu
olduğundan şüphelenebilirsiniz. Ayrıca hormonlu domatesler de dik
kesildiğinde ortasında beyaz ve sert bir tabaka görülür.
Salatalık:
Şekilsiz, bir ucu kalın, bir ucu ince veya yan yana yapışık meyvelere
dikkat edin. İçleri adeta sünger gibi, çekirdek evi de kof bir yapıya
sahiptir. Tatlarında farklılıklar ve lezzetsizlik vardır.
Biber: Aşırı büyük ve etli bir görünüme sahiptir. Çekirdek etrafı boş,
etli kısımda domatesteki gibi beyaz ve sert bir doku görülür.
Patlıcan: Şekli bozuktur. Kenarında şişlikler görülür. Yan yana yapışıktır. Etli kısmı sünger gibi kof olur.

Patates:
Şekilsiz ve yumruları birbirine yapışıktır. Patateste aşırı gübre ve hormon kullanılırsa içinde kararmalar görülür.
Çilek: Aşırı büyük, çift yapışık ve içleri boştur.

Karpuz:
Hormonlu karpuzların çekirdek evleri boştur. Yendiği zaman aşırı nişasta kokusu verir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
yorgunluğa karşı doğal reçete
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Tüm ağrılarınıza en doğal çözüm...
» Doğal İlacımız SU
» Doğal Sağlık Ürünleri
» Karpuz Doğal Viagra mı?
» Uykusuzluğa Doğal Çözüm!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Paylaşım Türkiye :: Sağlık Bilgisi :: Alternatif Tedavi-
Buraya geçin: