Mide ağrılarınıza son verecek sağlıklı ve dost besinlerle yemek yemenin keyfini çıkartabilirsiniz.
Karnabahar
Haşlanmış karnabahar,mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları
giderebilir.İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının
hammadesi olarak kullanılıyor.
Lahana
Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp
salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp aynı miktarda elma
suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak
biliniyor. Dörtte bir lahanayı yıkayıp kalın şeritler halinde doğrayın. 1
kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana,
kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp sabah akşam suyunu için.
Patates
Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır.Patatesi soyup katı
meyve presinde suyunu sıkın.Su,havuç suyu ya da kereviz suyu ile
karıştırıp için.
Elma sirkesi
Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.
Maden suyu
Mide asidinin büyükbir bölümünü etkisiz hale getiriyor.
Ispanak
Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.
Zeytinyağı
Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.
Baklagiller
Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor.
Muz
Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek,
midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve
hücrelerinin üretimini de artırıyor.
Kızarmış ekmek
Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.
Meyankökü
Güçlü bir mide koruyucusu.Yapılan son araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltıyor.